La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha tornat a ser qüestionada pel transfuguisme cap al PP que plaga la seva formació i amenaça d’absorbir-la per complet, una possibilitat que l'anterior líder, Albert Rivera, veu amb bons ulls. Si bé en les seves últimes compareixences Arrimadas no ha dubtat a titllar els membres fugitius de simples "peperos", aquest divendres s'ha mostrat convençuda que ella també podria haver tingut un seient a Gènova "si hagués volgut", restant-li importància a l'assumpte. En relació amb l'allau de dimissions del partit en tots els nivells i a tots els racons de l'Estat, Arrimadas ha assegurat que "la intensíssima majoria es queda" en el seu partit. Així ho ha declarat durant el torn de preguntes a Los Desayunos del Periódico Extremadura.

"Indignitat"

Arrimadas ha tornat a carregar avui contra els trànsfugues del seu partit, aquesta vegada davant de la premsa a Badajoz. Per a ella, "qui pugui estar avui a Ciutadans criticant el PP i demà al Partit Popular criticant Ciutadans, allà porta la seva penitència". Arrimadas no veu cap mèrit en deixar la seva formació per passar-se al PP, i ha admès que les ofertes de fer-ho les podrien rebre qualsevol: "Això ho podria haver fet qualsevol de nosaltres, demà ens rep el PP amb els braços oberts, ens posem a criticar a Cs i tenim allà un carguito", ha assenyalat. Seguidament ha afegit que "la indignitat" dels membres fugits "no és perdre un escó, sinó mantenir-lo a qualsevol preu".

Respecte al PP

En aquest sentit, la líder de Cs ha al·legat que ella ha estat "més respectuosa amb el PP que alguns de qui ara estan al Partit Popular criticant a Ciutadans, que han dit barbaritats, sense pietat" dels populars, ha admès Arrimadas dels membres del seu propi partit. Per a Arrimadas "el PP no és un enemic, és un partit soci", ha assegurat, però "de sobte un dia" no es convertirà a aquesta formació per criticar Ciutadans. Pel que fa a si ha tingut un oferiment en aquest sentit, la presidenta de Cs ha dit que està convençuda que "podria estar fent el mateix" que alguns dels seus excompanys, però que s'ha negat: "No només jo, sinó molts dels meus companys que també serien la delícia d'altres partits".

"L'etiqueta de trànsfuga no s'esborra, és un tatuatge permanent", ha sentenciat.

Transfuguisme

Després que diversos dirigents per tot l'Estat espanyol sortissin del partit per passar-se al PP, l'ombra del transfuguisme amenaça el partit. L'última alerta ha arribat des d'Astúries. L'octubre passat dos diputats de Ciutadans van fer públic un comunicat en què demanaven a la cúpula del partit que intervingués a Astúries per "desactivar" la integració d'aquesta branca regional de la formació al PP. Els dos diputats denunciaven que l'antic secretari d'Organització de Ciutadans, Francisco Hervías, s'havia trobat amb representants del PP per aconsellar-los com integrar la formació a les seves files a Astúries. Els denunciants van reclamar al líder de Ciutadans a Astúries, Nacho Cuesta, que donés una resposta contundent negant qualsevol intenció d'abandonar la formació taronja en favor dels populars.

 

Foto principal: la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, en un ple al Congrés dels Diputats / Europa Press