Ciutadans (Cs) viu hores baixes. Les seves perspectives electorals no són bones i molts dels seus membres han abandonat un vaixell que sembla que s'enfonsa. La seva líder Inés Arrimadas ha carregat contra els trànsfugues que han abandonat el partit per passar-se a les files del Partit Popular (PP). "Ara són per peperos que la gavina", ha afirmat. 

Segons publica Europa Press, Arrimadas ha assenyalat la hipocresia d'alguns antics càrrecs de Ciutadans que ara tenen el carnet dels populars, els quals acusa d'haver dit "barbaritats" del partit del qual ara són membres. 

Arrimadas per la seva banda ha assegurat que respecta al PP i ha negat ser com "algun altre" que semblen que hagi "caigut cavall" i ha "vist la llum". Ella ha negat haver rebut cap oferta d'un càrrec concret per anar-se’n al PP. 

Crisis a Astúries 

Després que diversos dirigents arreu de l'Estat espanyol pleguessin del partit per passar-se al PP, l'ombra del transfuguisme plana sobre el partit. L’última alerta ha arribat des d'Astúries. El diumenge passat dos diputats de Ciutadans van fer públic un comunicat en què demanaven a la cúpula del partit que intervingués a Astúries per "desactivar" la integració d'aquesta branca regional de la formació en el PP

Els dos diputats denunciaven que l'antic secretari d'Organització de Ciutadans, Francisco Hervías, s'havia trobat amb representants del PP per aconsellar-los com integrar la formació a les seves files a Astúries. Els denunciants reclamant al líder de Ciutadans a Astúries, Nacho Cuesta, que donés una resposta contundent negant qualsevol intenció d'abandonar la formació taronja en favor dels populars. 

Per Arrimadas aquesta polèmica està més que tancada després que Cuesta desmentís la seva marxa del partit a les seves xarxes socials. "Ciutadans és el meu partit, en el que estic i seguiré estant", ha sentenciat l'asturià. 

tuit ciudadanos asturias

Degoteig de fugues 

Aproximadament 160 càrrecs de Ciutadans han seguit el camí cap a les files del PP en els darrers sis mesos, un 5% del total dels seus càrrecs públics. En total es tracta del 5% del total de càrrecs amb el que comptava el partit a l’inici d'any. Per Ciutadans la manera d'enfocar la xifra és una altra. 

Arrimades ha reiterat que la seva formació que "malgrat tot" més del "95%" dels membres de Ciutadans romanen en el partit encara que els hagin ofert "carguitos" per defensar el "projecte liberal".

El cop de les enquestes

Si la crisi interna no fos suficient, les enquestes no pinten un bon futur a Ciutadans. Aquest dilluns El Mundo ha publicat un sondeig fer per Sigma Dos on la formació taronja surt especialment damnificada. 

L’enquesta mostra com la formació passaria de 9 escons a 1, un 3,1% del vot, un resultat que coincideix amb el que han vaticinat altres sondejos anteriorment. Aquest resultat relegaria la formació a un pes gairebé nul en la política estatal, sobretot tenint en compte que en l'enquesta esmentada els resultats del PP i Vox els permetria sumar una majoria molt ajustada a l'hemicicle. 

 

Imatge principal: Inés Arrimadas, líder de Ciutadans, en una roda de premsa al Congrés dels Diputats / Europa Press