El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha lamentat que el Tribunal Suprem (TS) faci "política" en les seves resolucions judicials com en referència el fet que ahir va revocar el tercer grau als presos polítics. "La via judicial és una via morta per solucionar el conflicte derivat de l'empresonament i de la repressió", ha valorat aquest dissabte Aragonès, en un vídeo publicat a Twitter. 

Aquesta sala ahir va resoldre suspendre el tercer grau als nou presos polítics, el règim de semillibertat que els havien concedit els jutjats de vigilància penitenciària, així com l'article 100.2, amb el qual podien sortir a fer tasques de voluntariat o a treballar. Una resolució que, segons Aragonès, es basa amb "arguments polítics" en lloc de judicials, ja que "al·ludeix a la ideologia i al programa polític dels represaliats".

Via de la política

"Davant d'un problema d'origen polític, solució política", ha reclamat Aragonès, que ha demanat a la resta de formacions que es posicionin sobre el conflicte català i la situació dels presos polítics. En aquest sentit, ha remarcat que la proposta d'ERC és la llei d'amnistia pels represaliats. 

"El Tribunal Suprem ja ha dit la seva. Ara cal que tothom es posicioni i que tothom es comprometi per una solució democràtica davant de la repressió", ha destacat el líder d'ERC.

A més, Aragonès, que aquest dissabte ha visitat la Fundació Ampans a Santpedor (Barcelona), també ha posat l'accent en què "no és casualitat" que la resolució del TS es doni "en el mateix moment en el qual l'independentisme fa més política que mai", en una clara referència el fet que el passat dijous ERC va donar el seu suport al govern espanyol en l'aprovació dels pressupostos.  

"Cada cop que exercim la força que la ciutadania ens ha donat a les urnes, la dreta judicial fa un pas cap a la repressió", ha ressaltat Aragonès a Santpedor, segons unes declaracions que recull Europa Press.