El candidat d'Esquerra (ERC) a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dissabte que les eleccions al Parlament previstes per al 14 de febrer són "una oportunitat per trencar amb el bipartidisme sociovergent dels últims 40 anys".

En roda de premsa telemàtica després de reunir-se amb la sectorial d'Educació del partit, el també vicepresident del Govern amb funcions de president ha criticat que el passat dijous el PSC i JxCat rebutgessin en el ple de la Diputació de Barcelona -on comparteixen govern de coalició- censurar la presidenta de l'ens, la socialista Núria Marín.

Els republicans van presentar una moció que lamentava la "falta de transparència" de Marín sobre la presumpta trama de desviament de subvencions públiques al Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat, però el text va ser rebutjat amb els vots, entre d'altres, del PSC i JxCat. A més a més d'ERC, van votar a favor de la moció C's i Tot per Terrassa. Els representants d'En Comú Guanyem i el PP es van abstenir. Marín va ser detinguda i després posada en llibertat al seu dia per aquest afer de corrupció.

Lluita contra la corrupció

"L'alternança sociovergent a les principals institucions de país massa vegades, en molts casos, acaba provocant aquest tapar-se les vergonyes" entre els dos partits, ha dit Aragonès aquest matí.

Per això, ha animat la ciutadania a escollir la papereta d'ERC amb l'objectiu que els republicans presideixin la Generalitat per aconseguir "una Catalunya lliure, justa i neta de corrupció".

Aragonès ha defensat que ERC sempre ha estat "exemplar" en la seva lluita contra la corrupció i ha dit veure en les pròximes eleccions "una oportunitat" per acabar amb governs presidits per convergents -inclosos en aquesta etiqueta JxCat o PDeCAT- i socialistes.

Ajornament o no dels comicis del 14-F

Preguntat sobre si creu que el 14-F podran celebrar-se els comicis o aquests hauran ajornar-se, Aragonès ha dit que no hi haurà problema "des del punt de vista organitzatiu" però que s'ha de garantir que tots els ciutadans puguin exercir el seu dret a vot.

"Cal prendre la millor decisió, que garanteixi el dret a vot i unes eleccions segures", ha afegit el dirigent republicà abans d'assenyalar que "la voluntat és que les eleccions es puguin celebrar com toca".

En qualsevol cas, ha supeditat les decisions que es puguin prendre sobre aquest assumpte a la taula de partits convocada per al 15 de gener, ja que creu que una qüestió d'aquesta envergadura s'ha de dirimir per "consens".

Imatge: Pere Aragonès en roda de premsa a la seu d'Esquerra Republicana / ACN