El ple de la Diputació de Barcelona ha rebutjat la moció d'ERC en referència al cas de Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), pel qual la presidenta de la Diputació i alcaldessa del municipi, Núria Marín, està sent investigada.

Ho ha fet en una sessió extraordinària que s'ha celebrat aquest dijous a petició dels republicans, en què els grups sí han coincidit en la revisió dels codis de bon govern i qualitat institucional, així com el codi de conducta dels càrrecs electes i de el personal directiu i professional per "preservar la integritat" de la institució i els seus membres.

A través de twitter, la Diputació de Barcelona ha especificat que ha quedat rebutjada per PSC i Junts en contra d'Esquerra, Tot per Terrassa i Ciutadans. I l'abstenció del PP i En Comú Guanyem. La moció dels republicans era per "reafirmar la lluita contra la corrupció i la defensa de la integritat de la Diputació de Barcelona" i s'ha fet de forma telemàtica. 

Malgrat la diferència del vot, tots els grups han coincidit en la necessitat de revisar les mesures per combatre la corrupció. El portaveu d'ERC a la Diputació, Dionís Guiteras, ha lamentat la "falta de transparència i informació" de Marín, i ha assegurat que el govern de la demarcació no ha tingut una actitud satisfactòria durant les últimes setmanes. Per la seva banda, Lluïsa Melgares de Tot per Terrassa ha assegurat que "no afavoreix la institució que la seva màxima autoritat estigui sent investigada", i Salvador Tovar, de Ciutadans, ha aconsellat a Marín que deixi la presidència de la Diputació de forma temporal fins que s'aclareixin els fets.

Silenci de Marín

Marín, que ha presidit la sessió telemàtica de ple, ha escoltat les intervencions de tots els grups polítics, però no ha intervingut per a contestar a cap dels comentaris ni a la petició de Tovar de deixar el càrrec, encara que sigui de forma temporal. La diputada d'el PSC Pilar Díaz ha defensat el compromís del seu grup en la lluita contra la corrupció, i ha recordat que el cas de Consell Esportiu de l'Hospitalet "no té cap relació" amb la Diputació.

Des de Junts, Neus Munté ha subratllat la "importància de la celeritat en les explicacions i en la justícia" per evitar la pèrdua de confiança dels ciutadans cap a la institució provincial, i ha afegit que donen suport a revisar els mecanismes per detectar la corrupció.

El diputat dels comuns Arnau Funes ha demanat treballar per millorar els mecanismes contra la corrupció donin la Diputació, mentre que Daniel Gràcia (PP) ha dit que "mentre l'autoritat judicial no digui res més, la moció és extemporània i oportunista".