El president d'ERC i pres polític, Oriol Junqueras, ha carregat contra PSC i JxCat per haver tombat la moció de censura contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín: "Contra la corrupció tothom hauria de ser clar i net. En aquest sentit, ERC sempre serà clara: fora la corrupció de les institucions", ha assegurat l'exvicepresident a través de Twitter.

Junqueras, empresonat a Lledoners, ha criticat així el suport dels socialistes i el partit de Carles Puigdemont a Marín al ple de la Diputació, que ha rebutjat la moció de censura presentada per la seva formació, arran del cas de presumpta malversació al Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat.

Els republicans demanaven condemnar la "manca de transparència" de la Diputació a l'hora d'informar sobre la causa judicial que implica la presidenta Núria Marín, però el text ha estat refusat per la majoria absoluta del govern, format per PSC i Junts.

Tots dos grups han acusat ERC d'haver forçat la celebració del ple amb finalitats electoralistes, una crítica a la qual s'hi ha sumat PP i Cs. Tot i que la moció no ha prosperat, els grups s'han compromès de forma unànime a revisar les mesures de la Diputació per evitar la corrupció.

El silenci de Marín durant la sessió

Tot i que Núria Marín ha presidit la sessió telemàtica del ple i que ha escoltat les intervencions de tots els grups polítics, no ha volgut intervenir per contestar a cap dels comentaris ni a la petició de Ciutadans de deixar el càrrec, encara que sigui de forma temporal. La diputada del PSC Pilar Díaz ha defensat el compromís del seu grup en la lluita contra la corrupció, i ha recordat que el cas del Consell Esportiu de l'Hospitalet "no té cap relació" amb la Diputació.

Des de Junts, Neus Munté ha subratllat la "importància de la celeritat en les explicacions i en la justícia" per evitar la pèrdua de confiança dels ciutadans cap a la institució provincial, i ha afegit que donen suport a revisar els mecanismes per detectar la corrupció.

El diputat dels comuns Arnau Funes ha demanat treballar per millorar els mecanismes contra la corrupció a la Diputació, mentre que Daniel Gràcia (PP) ha dit que "mentre l'autoritat judicial no digui res més, la moció és extemporània i oportunista".

Imatge principal: Recurs de la sortida d'Oriol Junqueras de la presó de Lledoners - ACN