Després d'una primera reunió de tres hores de la taula de negociació, que ha acabat amb un comunicat conjunt i una promesa de reunir-se mensualment, el vicepresident Pere Aragonès ha celebrat l'inici de les converses però ha avisat que no es pot quedar aquí. "Malgrat que semblava impossible, la taula de negociació ha arrancat, ara cal continuar avançant", ha apuntat en un missatge a les xarxes socials. 

A més, ha insistit en la necessitat de resoldre el conflicte a través de l'autodeterminació i l'amnistia. En sintonia amb el president, Quim Torra, que ha celebrat una roda de premsa des de la Moncloa després de la reunió, també ha assenyalat que la proposta catalana "d’autodeterminació i amnistia té el suport del 80% de la ciutadania i permet votar al 100%".

Aragonès ha participat en aquesta primera reunió de la taula, però, igual que el president Torra i el president i vicepresidents espanyols, només s'hi tornarà a sumar quan s'hagi de ratificar algun acord. La resta de la delegació es reunirà mensualment alternant Madrid i Barcelona.