El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, considera que el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, no va ser investit perquè ell mateix no ho va voler. El vicepresident ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio després que la setmana passada Sánchez no aconseguís posar-se d'acord amb Podemos per pactar un govern de coalició i ser investit. 

En la mateixa línia, el titular d'Economia ha explicat que té la sensació que el dirigent socialista "busqui no fer possible un govern d'esquerres per tenir l'excusa de fer un govern amb l'abstenció de Cs i el PP". 

Aragonès sospita que Pedro Sánchez no s'ha posat d'acord amb Podemos "perquè l'independentisme no el pugui condicionar", davant d'això, el vicepresident ha proposat que "l'independentisme condicioni més que mai".

ERC i JxCat no van votar el mateix en la segona sessió del debat d'investidura de Pedro Sánchez; els primers es van abstenir i JxCat hi va votar en contra. Davant d'aquesta disparitat d'opinions, Aragonès ha apuntat que la coalició amb JxCat la tenen al govern de la Generalitat i que ara "tenim una tardor on reforçarem la feina de posar el país al dia i treballar per la república catalana".

La sentència del judici al procés

Cada vegada queda menys perquè arribi la sentència del judici al procés i Aragonès ha considerat que es tractarà de "l'últim episodi d'una línia d'actuació de l'Estat. Haurem de dir que ha arribat l'hora d'una solució política, que passa perquè la gent voti". De la mateixa manera, ha exposat que la resposta a la sentència "haurà de ser acordada dins l'independentisme".

No descarta eleccions

Aragonès ha defensat no descartar la convocatòria d'eleccions a Catalunya com a resposta a la sentència de l'1-O, al marge de la mobilització "massiva" al carrer. "Hem de posar tots els escenaris sobre la taula, renunciar a algun no té sentit", ha explicat Aragonès durant l'entrevista on també ha manifestat que hi ha "diferents escenaris possibles". 

Finalment, sobre la notícia que assegura que el Ministeri de l’Interior va utilitzar fons reservats per pagar confidents dins del cos dels Mossos d’Esquadra a canvi d’informació sobre l’1-O, el vicepresident ha subratllat la seva "confiança plena en els Mossos".