El Ministeri de l'Interior ha revelat pagaments amb fons reservats efectuats per la policia espanyola a confidents de dins els Mossos d'Esquadra durant el govern de Mariano Rajoy, segons assegura el diari El Mundo. El ministeri que dirigeix Fernando Grande-Marlaska ha portat a l'Audiència Nacional, tal i com ha pogut saber el citat mitjà, documentació on hi figuren sortides de caixa de fons públics sota el concepte "Mossos".

Aquests disposicions van ser autoritzades per la Direcció Adjunta Operativa (DAO) i la Secretaria d'Estat sota l'executiu presidit pel PP i han estat enviades ara, barrejades amb la documentació vinculada a la denominada operació Kitchen, en la que s'investiga el desviament de diners públics per espiar i robar documentació de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Aquesta informació revela el pagament sistemàtic de diners públics a policies catalans per informar a la policia espanyola des de l'interior del cos de Mossos sobre els plans dels principals comandaments del cos de policia català respecte al procés d'independència. 

Aquests confidents van facilitar informació precisa sobre els comandaments que consideraven que estaven col·laborant amb el procés. Amb aquestes dades es van arribar a realitzar informes interns on s'identificava els mossos que havien de ser suspesos immediatament si el govern espanyol intervenia la policia catalana.