El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut aquest dissabte l'exconseller de la Presidència Jordi Turull a Manresa després d'haver completat un nou tram de la Travessa per la Llibertat. A un quart d'una del migdia, i acompanyat per centenars de persones, Turull ha arribat al centre de la capital del Bages en una etapa de 18 quilòmetres que ha iniciat a Artes.

 

La trobada amb el cap del Govern s'ha fet al Passeig de Pere III. Aragonès i Turull han intercanviat unes breus paraules, s'han fet una fotografia de família i l'exconseller ha regalat al president de la Generalitat una samarreta commemorativa de la Travessa per la Llibertat. Turull té previst fer una nova travessa aquest diumenge entre Manresa i Montserrat.

pere aragonès Manresa ACN

El president Pere Aragonès durant la seva visita a Manresa d'aquest dissabte / ACN

L'exconseller de Presidència Jordi Turull va començar dissabte passat la Travessa per la Llibertat que l'ha de portar de Portbou (Alt Empordà) fins a Arnes (Terra Alta). Ho va fer acompanyat de prop de 200 persones que li van donar suport en la primera de les quinze etapes que farà. Turull va reconèixer que l'havia "sorprès" veure tanta gent a les set del matí a la localitat alt-empordanesa i va explicar que la travessa és una manera de mostrar la "gratitud i el compromís amb el país". "Caminar vol dir esforç i és també una manera de tirar endavant", va assenyalar. L'exconseller espera completar el recorregut en quinze etapes.

Jordi Turull considera que cada dia que "hi ha un motiu més per assolir la independència". "Només cal veure el nivell de repressió", va remarcar en referència a les persones que segueixen investigades per l'1-O i l'actitud del Tribunal de Comptes, que reclama fiances milionàries.

L'exconseller considera "simbòlica" la caminada, però ho veu com una manera "d'avançar amb esforç" per assolir un dia la independència. "No hi ha cap forma més maca de llibertat que caminar i tirar endavant, mentre pots agrair a tota la gent que et trobes el que han fet per nosaltres", va concloure.

L'acte de Vic

Centenars de persones van omplir, aquest dijous al vespre, la plaça Major de Vic per homenatjar els presos indultats i els encausats pel procés​. Jordi Cuixart, Quim Forn, Jordi Sànchez, Josep Turull, Josep Rull i Dolors Bassa van agrair a la ciutadania el seu suport i van reiterar la seva voluntat de seguir lluitant per la independència de Catalunya. "Ho tornarem a fer i millor", va exclamar Cuixart. "Ens volien encongits i amb el cap avall i aquí estem", va afegir Bassa. També van exigir el retorn dels líders independentistes que són a l'exili. L'acte també va comptar amb la presència dels encausats Txevi Buigas, Marcel Vivet, Roger Español, Dani Gallardo, Pol Serena i Jordi Pesarrodona.

A la plaça Major de Vic s'hi van concentrar centenars de persones, entre les quals algunes personalitats, com la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Davant de tots ells, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, va ser el primer a adreçar-se als assistents i instar-los a seguir amb la lluita. "Estem farts que no se'ns escolti, però no deixarem de lluitar fins que aquest país sigui independent. Per tant ho tornarem a fer i millor", va exclamar entre aplaudiments i crits a favor de la independència.
 

 

Foto principal: Aragonès rep Jordi Turull a Manresa / ACN