El president de la Generalitat i candidat d'ERC a la reelecció, Pere Aragonès, ha defensat aquest dijous que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha de sotmetre's a una moció de confiança, tal com ha plantejat aquest dimecres l'expresident del Govern i líder de Junts, Carles Puigdemont, insinuant que hi ha "tacticisme" electoral en l'anunci de valorar la seva dimissió. Aragonès ha assegurat aquesta tarda en un col·loqui del Col·legi d'Economistes de Catalunya que "no tindria sentit" que Pedro Sánchez se sotmetés a una qüestió de confiança, ja que no hi ha "un problema amb els seus socis d'investidura", sinó "d'un altre àmbit". "Davant les amenaces de la ultradreta, se li ha de plantar cara sempre", ha afirmat el president català, preguntat sobre la carta de Sánchez després de la denúncia de Manos Limpias contra la seva esposa, Begoña Gómez.

Aragonès ha denunciat que "la ultradreta intenta apartar de la vida política" a qui no pensa com ells i està disposada a "utilitzar-ho tot". "Ho hem viscut a Catalunya, alguns personalment i molts dels nostres companys encara són víctimes de la ultradreta incrustada en determinats àmbits de l'Estat, mediàtics i polítics". En aquest sentit, el candidat d'ERC ha assenyalat que Catalunya ja ha viscut la situació que ara "pot sentir" Sánchez, i ha posat com a exemple als líders independentistes espiats amb el programari Pegasus.

Aragonès ha afirmat que espera que la situació de Sánchez "es resolgui al més aviat possible", i ha afegit que la decisió del líder de l'Executiu espanyol és personal.  El cap de l'Executiu català ha explicat que no ha parlat amb Sánchez des d'ahir perquè el president espanyol "està en un procés de reflexió" i ha afegit que no vol entrar a especular sobre les raons personals que l'han dut a aquest punt. 

Sánchez es pren uns dies per reflexionar sobre la seva continuïtat

Les diligències obertes per un jutjat de Madrid després de la denúncia de Manos Limpias contra Begoña Gómez, l'esposa de Pedro Sánchez, han estat el desencadenant de la decisió del president del govern espanyol de prendre's un temps de reflexió fins al dilluns per a anunciar si renúncia o no al càrrec, tal com ha afirmat en una carta oberta a la ciutadania publicada aquest dimecres. Aquesta actuació judicial és l'últim pas del qual el cap de l'Executiu considera una estratègia d'"assetjament i enderrocament" contra ell i de la qual assegura que formen part el PP, Vox, mitjans de comunicació afins a aquests partits i tota mena de grupuscles ultradretans que volen fer caure el govern de coalició.

Li ataquen, argumenta Sánchez, apuntant també contra la seva dona després que durant setmanes s'hagin succeït una sèrie de notícies en diversos mitjans de comunicació de l'esfera dretana que alimentaven les sospites sobre ella per suposats casos de tràfic d'influències, en una acusació que se sustenta en publicacions d'alguns mitjans de l'esfera dretana. A aquestes notícies s'ha aferrat Manos Limpias, que el president i el Govern consideren que es tracta d'una organització ultradretana, per sustentar la seva acusació i per presentar la seva denúncia, que un jutge madrileny ha admès a tràmit. Després de la carta de Sánchez, Manos Limpias ha emès un comunicat aquest dijous desvinculant-se de la veracitat d'aquestes informacions i assegurant que, si no són certes, la responsabilitat serà dels qui les van publicar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!