El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat a l'anunci sobre la possible dimissió de Pedro Sánchez comminant-lo a presentar una qüestió de confiança en cas que no sigui "un moviment tàctic" i "aclarir tots els dubtes que ha desfermat aquest moviment imprevist". En un missatge a X, Puigdemont diu que la qüestió de confiança seria una via útil per a Sánchez si el seu anunci no respon a una estratègia i si "realment la raó és la campanya de les dretes espanyoles en contra de la seva presidència fent servir la seva família". En aquest cas, afegeix el president a l'exili, "sé perfectament què se sent". 

"Desconec quines són les raons profundes que mouen Pedro Sánchez a obrir un període de reflexió sobre si val la pena continuar o no, però sovint acostuma a fer moviments tàctics que ningú no s'espera. En tot cas, és una decisió poc habitual en un dirigent polític de la seva experiència", ha advertit Puigdemont en el seu missatge.

 

 

Puigdemont assegura que "algú que es defineix a través d'un llibre que titula Manual de resistencia i que és conegut per la seva capacitat de resiliència no sembla que hagi de ser massa vulnerable a les crítiques que rep, per més salvatges i deshumanitzadores que siguin". "La política espanyola i molta premsa de Madrid és una realitat molt salvatge, però qui s'hi posa ja ho sap", afegeix el president a l'exili.

Anunci per sorpresa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest dimecres, a través d'una carta, que es planteja dimitir del seu càrrec a causa de les acusacions de corrupció contra la seva dona, Begoña Gómez. El líder socialista ha escrit un text adreçat a tota la ciutadania espanyola en què assegura que ha decidit cancel·lar la seva agenda durant els pròxims dies, perquè necessita "reflexionar" si ha de continuar al capdavant de l'executiu espanyol després que un jutjat de Madrid hagi decidit obrir diligències contra la seva parella per un presumpte cas de tràfic d'influències.

"Necessito aturar-me; m'urgeix respondre'm la pregunta de si val la pena, malgrat el fang en el qual la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política; si cal que continuï al capdavant del govern o renunciar a aquest gran honor", ha escrit en una carta publicada al seu compte de X (anteriorment Twitter). En aquest missatge, també afirma que el pròxim dilluns 29 d'abril anunciarà quina és la seva decisió final. "Malgrat la caricatura que la dreta i la ultradreta política i mediàtica han intentat fer de mi, no m'he sentit mai aferrat al càrrec", assenyala en el seu comunicat, que afegeix que cancel·la la seva agenda pública uns dies "per reflexionar i decidir quin camí prendre".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!