L'anunci de Vox que donarà suport a Salvador Illa si és per evitar que l'independentisme torni a governar Catalunya ha centrat aquest dissabte preelectoral. El vicepresident i candidat d'ERC, Pere Aragonès, ha preguntat al candidat socialista si "acceptarà els vots de l'extrema dreta per tal d'impedir que l'independentisme i el republicanisme governi la Generalitat". 

Aragonès ha fet aquestes declaracions en la presentació de la candidatura a les eleccions per Lleida. "Estem davant d'una operació d'Estat que utilitza totes les eines que té davant seu, sigui la justícia, siguin els poders econòmics, siguin els poders mediàtics per intentar que un ministre espanyol acabi presidint la Generalitat de Catalunya", ha dit en referència a Illa.

Crida a la mobilització

Davant d'aquesta "operació d'Estat", Aragonès ha demanat que l'independentisme es mobilitzi "més que mai": "Ho hem de fer de forma segura, protegint la salut i els vots". "Els últims a apuntar-se a aquesta operació d'Estat és l'extrema dreta de Vox. Vox aposta per Salvador Illa perquè ERC no presideixi la Generalitat de Catalunya", ha apuntat.

Aragonès ha participat en el matí d'aquest dissabte en l'acte de presentació de la candidatura d'ERC per Lleida, encapçalada per Marta VilaltaMeritxell Serret de número dos, que substitueix el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, inhabilitat aquesta setmana per facilitar l'1-O quan era alcalde. La cap de llista, Marta Vilalta, ha explicat que ERC treballa amb l'escenari que les eleccions seran el 14-F i ha defensat que els catalans tenen "l'oportunitat d'acabar amb els 40 anys d'alternança sociovergent al capdavant de la Generalitat".
 

Per la seva banda, Serret, ha afirmat que ERC se sent "guanyadora" i que són els únics de liderar "un front ampli" amb el qual acabar amb la repressió i "el reconeixement al dret d'autodeterminació de la ciutadania de Catalunya".
 

Imatge principal, Pere Aragonès durant la presentació de la llista per Lleida, encapçalada per Marta Vilalta / ACN