"Una part del PSOE vol que el president Carles Puigdemont vingui emmanillat". Això és el que assegura el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, en una entrevista a RAC1 on ha explicat que la notícia de l'extradició per malversació del president a l'exili la va rebre quan era a la Moncloa després de reunir-se amb la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo

"Tots els que estan a la presó ho estan per rebel·lió", ha recordat el vicepresident al mateix temps que ha subratllat que aquest delicte "se l'ha inventat el jutge Pablo Llarena". A més a més, Aragonès ha indicat que la Fiscalia espanyola ara té "una oportunitat d'or" per desfer el camí que ha pres fins ara, ho ha fet després d'assegurar que "el PSOE reconeix que la solució per Catalunya ha de ser política".

Quan el vicepresident català estava reunit amb la seva homòloga espanyola no es va entrar "en el tema del referèndum" ni es va parlar d'un nou finançament. Segons el titular d'Economia, Abans de fer un nou contracte (en finançament)" s'ha de fer "que es compleixi el vigent. I això li vaig demanar a la vicepresidenta espanyola".

Aragonès exposa que "s'han de desbloquejar moltes coses", però que no es podran desbloquejar de cop "per les condicions financeres de l'Estat". El vicepresident català calcula que el govern espanyol deu a la Generalitat 7.600 milions d'euros, molts diners segons el govern d'Espanya però amb "voluntat de desbloquejar aquests aspectes".

Durant l'entrevista també s'ha parlat del dret a l'autodeterminació dels catalans i catalanes, un fet que, segons el conseller, "no reconeix l'executiu espanyol". En la mateixa línia, quan se li ha preguntat per si el govern català abandona la via unilateral, ha assegurat que "sempre hem plantejat la negociació abans que res", i ha recordat que "després del referèndum de l'1 d'octubre el president Puigdemont ja la va demanar".

Finalment, el vicepresident ha indicat que no veu gaire viable la participació en el proper Consell de Política Fiscal i Financera a no ser que hi hagués grans canvis. "Crec que és més útil la comissió bilateral", ha conclòs.