Crida del vicepresident Pere Aragonès a posar-se a treballar en la taula de diàleg. Després de l'enèsima polèmica per la data de la primera reunió, el líder republicà ha demanat no entretindre's en "detallets" de "si és un dia o l'endemà" i començar a dialogar. Ho ha dit durant la presentació del llibre Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic de la periodista Magda Gregori (editorial Pòrtic), on ha defensat que la mesa és una "oportunitat" i s'ha mostrat a "disposició, quan sigui i on sigui". "Deixem de parlar de la mesa i parlem a la mesa", ha afegit.

La demanda d'Aragonès arriba després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi proposat trobar-se el proper dilluns a la Moncloa. Un anunci que no ha agradat al cap de l'executiu català, Quim Torra, que ha lamentat que no s'hagi pactat la data prèviament. Davant d'aquesta nova discrepància, Aragonès ha instat als dos presidents a "parlar el que hagin de parlar" i a posar-se d'acord i ha mostrat la "disposició" del seu partit a començar el diàleg "quan sigui i on sigui". 

"Els detalls no seran a la història, hi serà si som capaços de trobar solucions", ha avisat Aragonès, que ha exigit celebrar la taula per reclamar l'exercici de l'autodeterminació, l'amnistia i per poder escoltar la proposta de l'Estat per a Catalunya. "Tenim ganes d'anar-hi i dir a l'Estat espavili i faci propostes", ha apuntat en aquest sentit. 

Per altra banda, preguntat per les periodistes Agnès Marqués i Neus Tomàs, Aragonès s'ha volgut mostrar prudent amb la possibilitat que sigui el candidat d'ERC a les properes eleccions catalanes. En aquest sentit, ha defensat que la formació republicana treballa per recuperar la immunitat del president del partit, Oriol Junqueras, i ha demanat centrar el debat en el projecte i no en el "qui". "No va d'individualitats", ha reivindicat per tancar el debat.

En la presentació, que s'ha celebrat aquesta tarda a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, hi ha assistit una àmplia representació de dirigents republicans, encapçalats pel president del Parlament, Roger Torrent, la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, i diversos consellers del Govern, entre ells Alfred Bosch, Josep Bargalló, Alba Vergés o Teresa Jordà. No hi han assistit, però, representants d'altres partits. Tampoc dels seus socis de Govern, JxCat.