Després d'un tancament del curs polític convuls, el futur del Govern es qüestiona en un moment en què les relacions entre els dos socis són tenses. Tanmateix, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, sosté que hi ha les "condicions" per acabar el mandat i ha recordat que és un "encàrrec de la ciutadania". Així ho ha defensat en una entrevista a Catalunya Ràdio, el president ha afirmat: "El país està en un moment prou complex. Tenim reptes importants i el que menys convé és inestabilitat i provisionalitat. El que convé és un bon govern, que vagi prenent decisions, amb la voluntat de culminar el programa de legislatura".  Aragonès remarca: "tots els consellers sense excepció estan compromesos amb el Govern". 

El passat dimarts, el president Aragonès va fer balanç del curs polític i en el seu discurs va mencionar que calia  "deixar enrere les batalletes del dia a dia". Aquestes paraules van aixecar certa polseguera i especulacions per saber a qui anaven dirigides. Preguntat per les "batalletes" ha explicat que es tractava d'una reflexió "de caràcter general". A més, ha defensat que cal posar-se per sobre dels debats que omplen molts minuts als mitjans de comunicació i fils de Twitter. "A vegades es generen uns debats i les prioritats són unes altres", ha afegit.

Aragonès ha afirmat té  la "comunicació necessària" i que tenen una relació "correcta i educada" amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Segons ha apuntat el president de la Generalitat, no estan en un procés de negociació per fer-se amics, sinó per trobar solucions. Al voltant de la negociació amb l'estat se li ha preguntat per un possible referèndum: "Fins que no hi hagi un referèndum en què els ciutadans puguin decidir, els interessos estaran contraposats". 

Tensió al Parlament 

Malgrat la insistència del president de reafirmar l'estabilitat del Govern. Les relacions entre Esquerra i Junts no passen pel seu millor moment. En especial per la suspensió de Laura Borràs. Des d'ERC insisteixen en el fet que Junts ha de triar un substitut. Aquest mateix dijous, la vicepresidenta primera, qui actualment exerceix les funcions de la presidència del Parlament, Alba Vergés, ha remarcat que això és el que estipula l'acord d'investidura entre els dos partits: la presidència de la Cambra ha de caure en mans de Junts. 

"He assumit les funcions i atribucions de la presidència en una situació no volguda", ha remarcat Vergés, qui ha insistit en la necessitat de treballar per complir l'acord d'investidura. "Ho facilitarem tot per complir aquest acord", ha afirmat en nom de la seva formació i ha afegit: "Els emplacem al fet que diguin una fórmula per fer-ho possible".