La vicepresidenta primera, qui actualment exerceix les funcions de la presidència del Parlament, Alba Vergés, ha fet una crida a Junts per Catalunya perquè triïn algú per assumir aquestes funcions. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vergés ha remarcat que des d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) emplacen els seus socis de Govern a escollir algú de les files de Junts per substituir Laura Borràs, ja que a l'acord d'investidura es recollia que aquest càrrec queia en mans de Junts. 

"He assumit les funcions i atribucions de la presidència en una situació no volguda", ha remarcat Vergés, qui ha insistit en la necessitat de treballar per complir l'acord d'investidura. "Ho facilitarem tot per complir aquest acord", ha afirmat en nom de la seva formació i ha afegit: "Els emplacem al fet que diguin una fórmula per fer-ho possible".  No és el primer cop que els republicans fan aquesta demanda a Junts, ja que el mateix dia que va ser suspesa Borràs, ERC va demanar als seus socis que escollissin algun per presidir la cambra. Una setmana després la petició segueix en peu. 

Ara com ara, les funcions de la presidència recauen sobre qui un dia va ser consellera de Salut, per tant, alguns punts calents de l'actualitat política catalana cauen en les seves mans. En l'entrevista li han preguntat sobre el cas de Lluís Puig, davant del que  ha recordat que l'aposta d'ERC és "reformar el reglament" del Parlament per poder garantir aquest vot "no per a un ple, sinó per sempre". 

La pandèmia a Catalunya a Netflix

L'exconsellera de Salut ha parlat també del documental que ahir es va pujar a Netflix i mostra els primers mesos de la covid a Catalunya seguint de prop les passes de la Conselleria. Vergés ha exposat que el documental  recull l'experiència de professionals, famílies i el llavors president de la Generalitat, Quim Torra i ha afirmat que  és una manera de "tancar el cercle d'un període complicat", reviure sentiments i recordar detalls que a parer seu semblen oblidats.

Vergés ha recomanat veure'l amb calma i ha remarcat que el film fa un retrat fidedigne del que es va viure aquells dies. A més, ha celebrat que "el punt de vista d'un país com Catalunya també pugui ser vist en anglès a la resta del món". Tanmateix, ha afirmat: "no explica res que no se sàpiga, vam intentar sempre dir clarament les coses com eren, el que sabíem i el que no, en moments de molta incertesa". 

El documental ja està disponible i es titula Broken Health, s'emmarca en els dos primers mesos de la pandèmia i està dirigit per Eva Niñerola i Nick Bolger. Dura poc més d'una hora.