Hores abans del discurs de Felip VI i davant les expectatives aixecades sobre la possibilitat que abordi la situació de l'emèrit, el vicepresident Pere Aragonès ha considerat un "desastre" que el monarca pugui fer alguna "correcció" per les "conductes" del rei emèrit a hores d'ara. "Si ha de dir alguna cosa que fins ara no hagi dit, ja ho hauria pogut dir abans. Fa tard", ha ironitzat.

Aragonès, en una entrevista al programa Hoy por hoy de la Cadena Ser, ha afirmat que, com a republicà que és, no li acostuma a interessar el discurs nadalenc del monarca. "No el miraré, estaré cuinant. Després miraré que ha dit", ha explicat el vicepresident. 

Indult als presos

Preguntat pels indults als presos polítics,  Aragonès ha assegurat que des d'ERC no se'ls plantegen com una "moneda de canvi" en negociacions polítiques. En aquest sentit, ha afirmat que no l'has sorprès gens l'informe dels fiscals del judici al procés, desfavorable als indults, perquè ja era conegut el seu posicionament polític, així com la seva manca d'imparcialitat. "Els aparells de l'Estat van més enllà del que és la seva funció", ha destacat.

Quant a les eleccions del 14-F, Aragonès ha assegurat que des del Govern s’està treballant perquè es pugui votar amb totes les garanties de seguretat. En aquest punt ha agraït la feina feta per tots els partits polítics per preparar les eleccions. “Tots els partits han actuat amb molta sensibilitat”, ha assegurat.

Acords de coalició

Un cop més, Aragonès ha descartat un govern de coalició amb el PSC. “Hi ha d’haver una coherència política —ha indicat- i per ara les propostes d’ERC i el PSC són antagòniques”. El vicepresident ha insistit que si el pròxim Govern depèn d'ERC serà "independentista, però haurà de construir aliances més enllà en molts temes", i ha posat com a exemple l'aprovació dels pressupostos de la generalitat amb el suport dels comuns.

 

Foto principal, Pere Aragonès durant una compareixença al Parlament / Sergi Alcàzar