El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha fet referència a la intenció del govern espanyol de reformar del codi penal abans de les eleccions per rebaixar les penes per sedició dels presos polítics, avançada avui per La Vanguardia, recordant que la seva proposta continua sent una llei d'amnistia.

"La millor proposta per desjudicialitzar el conflicte és una amnistia, i una amnistia s'aprova mitjançant una llei, no és la modificació del codi penal que el govern espanyol diu que està treballant", ha afirmat Aragonès. "Una llei d'amnistia permet no només que els presos surten al carrer, que els exiliats puguin tornar i que s'acabin totes les causes obertes", ha dit.

A més, el vicepresident ha mostrat la "disponibilitat" d'ERC de seure amb els partits independentistes per pactar la resposta a una possible inhabilitació del president de l'executiu, Quim Torra, tal com va reclamar ahir l'ANC. "A tot arreu que serveixi per treballar consensos hi serem", ha afirmat en una compareixença per recordar el tercer aniversari del 20-S.

Segons diu, s'estan dedicant "moltes hores" a trobar unitat amb el soci de Govern, JxCat, per respondre davant "un atac tan dur", si es produeix.