L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit prendre la iniciativa i ha convocat els partits i entitats independentistes a una cimera la setmana vinent per intentar acordar una estratègia. "Anunciem aquí, avui, que convoquem els partits i les dues grans entitats independentistes a una reunió d’alt nivell on tothom pugui posar sobre la taula totes les seves discrepàncies i sortir-ne amb alguns punts en comú", ha indicat Paluzie.

Segons l'ANC, a la trobada s'hi hauria de parlar de 4 qüestions:

- Què ha de fer l’independentisme si l’Estat inhabilita el president Torra.

- Amb quins objectius s’han de celebrar les eleccions catalanes.

- En quines condicions s’ha de reunir, si s’ha de reunir, la taula de diàleg.

- Quin ha de ser el paper del Consell per la República d'ara endavant.

"Considerem que aquesta reunió d’alt nivell és molt urgent, i que s’hauria de celebrar entre dilluns i dimecres, en un espai neutral. Per això, oferim la seu nacional de l’Assemblea, i ens oferim nosaltres mateixos com a relators", ha indicat Paluzie. "Volem sobretot acords polítics i acords clars abans de les mobilitzacions", ha afegit.

Segons Paluzie, en les bases independentistes hi ha un cansament per la falta d'un full de ruta compartit. "Les frustracions acumulades per la nostra gent, la bona gent del carrer que hi va una vegada, i una altra, i una altra, ja no es poden aguantar. Ja no les podem aguantar. Nosaltres hi serem sempre, però demanem, exigim, un pla consensuat", ha manifestat.

El vicepresident de l'ANC, David Fernàndez, ha revelat que aquesta setmana els han convocat "a diverses reunions discretes" i diu que han constatat que "tots els partits són conscients que si no es posen d'acord, l'espectacle serà lamentable". Però ha criticat que "seguim amb la dinàmica de dir algunes coses en privat i unes altres en públic. I d'insinuar compromisos que després o bé no es compleixen o, encara pitjor, s'ignoren en públic".

La proposta de cimera ha sortit del plenari del secretariat nacional de l'Assemblea que s'ha celebrat aquest dissabte i després que les entitats independentistes demanessin unitat a l'independentisme en la celebració dels actes de la Diada d'aquest any.