La paella que cada any organitza la periodista Pilar Rahola amb polítics i periodistes VIPS, amics i coneguts, acostuma a portar cua arran de les fotografies que ella mateixa comparteix passada la celebració. La d'enguany ha traspassat fronteres. Literals, perquè s'ha celebrat a la Catalunya Nord per poder comptar amb la participació de Puigdemont, Comín i Puig, i mediàtiques, perquè a la instantània hi apareixen una vintena de persones sense mascareta ni distància. Un dels protagonistes és el vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, que aquest matí ha admès entre passadissos del Parlament que la imatge pot generar confusió, per bé que ha defensat que a l'esdeveniment van complir totes les restriccions. 

Preguntat per la polèmica, el president de la Generalitat ha preferit passar-hi de puntetes, sense fer sang, i remetent-se a les declaracions del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que durant una comissió parlamentària va subratllar que tothom ha de complir les normes, més un responsable polític. Pere Aragonès ha fet servir una frase pràcticament calcada. "És important que tothom compleixi les mesures de prevenció", ha insistit. I ha recordat que "la pandèmia no ha acabat". 

De fet, les previsions del Departament de Salut apunten que a mitjans del mes d'agost, és a dir d'aquí a quinze dies, s'assoleixi el pic màxim d'ocupació dels llits d'UCI, amb 700 malalts crítics. 

Els comuns volen que Puigneró comparegui

La festa a la Catalunya Nord està tenint repercussió política. En Comú Podem ha demanat que el vicepresident Puigneró comparegui a la Comissió d'Afers Institucionals per valorar "les restriccions fixades pel Govern de la Generalitat a causa de la Covid, com ara les trobades i àpats limitats a un màxim de 10 persones de diferents bombolles de convivència".

Per la seva banda, Puigneró ha aprofitat que era al Parlament per sortir al pas de les crítiques. No ho ha volgut fer durant la roda de premsa conjunta que ha fet amb la consellera Vilagrà per parlar de la bilateral Estat-Generalitat, però un cop acabada, s'ha acostat als periodistes per explicar que només es van treure les mascaretes per la fotografia i que l'àpat va ser a l'aire lliure. Així mateix ha remarcat que va haver de lliurar el passaport covid per creuar la frontera. 

A la imatge principal, Aragonès i Puigneró al Parlament / ACN