Quan falta un mes i un dia per a les eleccions del 12 de maig, Pere Aragonès ha començat a apujar el to contra Junts per Catalunya i el seu candidat, Carles Puigdemont. En un esmorzar informatiu organitzat per Barcelona Tribuna, el president ha afegit a la diana de les seves crítiques als seus rivals independentistes, juntament amb Salvador Illa i el PSC. "Només parlen d'ells mateixos", ha censurat Aragonès sobre Junts i Puigdemont, lamentant el personalisme de la seva candidatura i que centrant el discurs en la figura del president a l'exili i el seu retorn, no posi el focus els problemes de la ciutadania de Catalunya. Concretament, els ha acusat d'"amagar-se" i d'"ignorar els problemes de la gent" quan s'han de debatre propostes, ja que Puigdemont, segons Aragonès, no vol "confrontar" idees i projectes de país amb ell.

El president va proposar un debat a tres amb ell i Salvador Illa que el socialista va rebutjar, ja que s'hauria de fer a la Catalunya Nord, i el republicà va replicar amb la proposta d'un cara a cara entre els dos candidats independentistes que Puigdemont ha rebutjat: No ens cal un cara a cara per qüestions electorals, sinó treballar colze a colze amb qui volem que siguin companys de viatge, la lògica del cara a cara l'hem de dedicar als altres". Des d'Esquerra, en aquesta primera part de la campanya, s'han reivindicat com el partit de les propostes (com ara la del referèndum o la d'una conselleria pel català), mentre han retret a la resta de partits que no n'hagin fet. Des que va anunciar la seva candidatura a la presidència de la Generalitat, Puigdemont va reclamar unitat a Esquerra, Aragonès ha lamentat que aquesta petició és contradictoria amb les seves proclames: "La unitat no és un objecte que es faci servir a conveniència, es demostra amb els fets. Les declaracions públiques no han anat en aquesta línia, ara sembla que canvien. Allò que era una traïció, és una gran jugada estratègica", ha assenyalat.

Vilagrà: "El projecte de Puigdemont és Puigdemont"

Les paraules d'Aragonès criticant que Junts es limita a parlar del seu candidat i no de les propostes que té pel país i la seva ciutadania coincideixen amb les que va pronunciar aquest dimecres des del País Basc la número 2 d'Esquerra en aquestes eleccions, Laura Vilagrà. La vicepresidenta del Govern, que va participar en un acte de campanya d'EH Bildu, criticava directament que el "projecte de Puigdemont és Puigdemont". "És un projecte personalista, si torna hem de saber per fer què i com. No crec que sigui el que mereix la política catalana", va lamentar Vilagrà. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!