Davant la sobtada decisió de la directiva de Prisa de prescindir d'ell, el que fou director del diari El País entre el 2014 i el 2018, Antonio Caño, ha revelat que portarà el grup de comunicació davant els tribunals. Segons ell, el seu acomiadament  es basa en "raons ideològiques", fet que "suposa un atropellament a la llibertat d'expressió".

Així ho ha revelat en un comunicat publicat al seu perfil de Twitter, on ha titllat la decisió "il·legal i sense precedents en la història de Prisa" i ha denunciat que s'ha produït "després de diversos incidents amb la direcció del diari relacionats amb el contingut de la Tribuna d'Opinió que publico un cop al mes".

La fi de l'era Cebrián

D'aquesta manera, la línia editorial de Prisa s'allunya cada cop més de l'era de l'exdirector Juan Luis Cebrián. Aquest va ser criticat durant els seus anys al càrrec per un suposat gir cap a una posició de centre - cada cop més allunyat de l'esquerra - del diari. El mateix va ocorre amb el periodista August Delkáder, també rellevat del seu lloc de treball amb el grup. 

La seva etapa com a director va estar marcada especialment pel procés independentista català, moment en què el mitjà es va mostrar especialment favorable al govern del president popular, Mariano Rajoy. Després dels fets de l'1-O, va ser substituït per Soledad Gallego-Díaz.

Acomiadament d'efecte immediat

Tal com ha explicat a la xarxa, ha rebut la notícia del seu "acomiadament amb efecte immediat" aquest mateix matí, a través d'una "trucada telefònica de la directora de Gestió de Talent del Grup Prisa, Marta Bretos Serrano". 

Ha assegurat sentir-se dolgut atès que l'acomiadament  "interromp, per telèfon, de manera fulminant i sense possibilitat tan sols d'un intercanvi de punts de vista amb els responsables del diari, més de 39 anys de treball a El País, durant els quals he estat redactor, corresponsal, redactor en cap, subdirector i director entre maig de 2014 i juny de 2018".

Articles seus, no publicats per decisió del director

D'altra banda, ha fet referència al seu últim article "Algunes lliçons per a l'esquerra", el qual no va ser publicat en l'edició de paper per decisió de director del diari, Javier Moreno Barber.

"Com el meu treball durant tants anys sempre ha merescut els elogis de l'empresa, a la qual agraeixo haver premiat aquest treball amb continus ascensos fins a atorgar-me la màxima responsabilitat del diari, només puc entendre que els meus problemes en els últims tres anys que es van iniciar amb l'acomiadament de tots els meus col·laboradors després de la meva substitució en la direcció estan derivats de la situació política espanyola i de l'opinió que, lliurement, com he fet sempre, exposo en els meus articles", continua. 

"Durant la meva etapa com a director, tots els anteriors directors van tenir llibertat plena per expressar les seves opinions en articles i columnes. Com considero que aquest acomiadament, no només em causa un enorme perjudici personal i professional, sinó que suposa també un atropellament a la llibertat d'expressió, em reservo el dret a les accions legals pertinents", ha anunciat, finalment.

 

Comunicado Antonio Caño

Imatge principal, Antonio Caño / Europa Press