Antonio Caño, el director d'El País, podria deixar aquest diari en breu. La decisió estaria presa des de fa temps, segons informa el diari El Español, però s'hauria precipitat després de l'acomiadament de Juan Luis Cebrián, com a president del diari el dimecres.

Pendent de substitut

La decisió encara no ha estat comunicada oficialment; sembla ser que s'espera saber el nom del seu substitut, que encara no està decidit, per fer públiques simultàniament les dues notícies. Després que fos publicada la nota de l'acomiadament a El Español, Caño va treure una columna d'opinió sobre la marxa de Cebrián, en la que no mencionava per a res la seva separació del càrrec. Caño elogia el paper de Cebrián "en la consolidació de la democràcia a Espanya" i reivindica El País com un mitjà constituït per defendre "la llibertat i la convivència pacífica a una Espanya reformada".

Gir a l'esquerra?

En els darrers anys El País havia patit una contínua davallada de vendes i de públic (que ha assolit dimensions espectaculars a Catalunya). El fet d'haver patit una caiguda superior a la d'altres mitjans, ha fet replantejar el paper de Cebrián i Caño. Sembla ser que, davant la postura cada cop més conservadora de la presidència i la direcció del diari, els accionistes aposten per un gir cap a l'esquerra, per recuperar el públic tradicional del diari.

Alleujament

A les xarxes alguns ex lectors del diari han celebrat el canvi i han acusat a Caño d'haver provocat el deteriorament del diari.