La Fiscalia Anticorrupció ha recorregut la decisió del jutge Manuel García Castellón de tancar el cas Kitchen en un escrit en què insisteixen perquè s'investiguin els indicis que apunten a Mariano Rajoy i també sol·liciten que es torni a imputar, entre d'altres, María Dolores de Cospedal, que exercia de secretaria general del PP quan es va produir l'espionatge parapolicial. Així, presentant un recurs d'apel·lació, els fiscals eviten el jutge, ja que serà resolt per una instància superior, la Sala Penal de l'Audiència Nacional. 

Intercanvi de missatges amb Rajoy 

Segons ha informat la Fiscalia, el seu escrit se centra en tornar a demanar les diligències que van ser rebutjades en el seu moment pel jutge instructor. D'entre aquestes, destaca sol·licitar al PP qui eren els usuaris d'uns nombres de telèfon facilitats per Villarejo en assegurar que es va intercanviar missatges amb Rajoy sobre aquestes operacions il·legals. Anticorrupció també demana a Assumptes Interns que investigui els cinc telèfons. 

Per altra banda, la Fiscalia considera que l'arxivament de la causa de Cospedal té un "caràcter manifestament extemporani", ja que s'acumulen "suficients indicis de criminalitat de la seva participació en els fets", segons recull la nota del Ministeri Públic. Pel que fa al marit de Cospedal, l'empresari Ignacio López del Hierro, vinculat des de fa dècades a Villarejo, els fiscals afirmen exactament el mateix. 

El cas del fals capellà 

Anticorrupció insisteix en una bateria de mesures, entre les quals que s'imputi al company de presó de Bárcenas, el colombià Isidro Sánchez, a qui l'extresorer hauria demanat esborrar del núvol unes suposades gravacions que incriminaven l'expresident Rajoy. Sánchez és sospitós d'haver col·laborat amb la brigada política a canvi de l'entregada de fons reservats a una ramificació de la Kitchen. El jutge, fins ara s'ha negat a investigar-la. 

Així mateix, la Fiscalia es retorça contra la decisió del jutge de tancar el cas del fals capellà que va assaltar la casa de la família Bárcenas. En aquest cas, demana que Enrique Olivares torni a ser imputat, al mateix temps que vol que s'identifiquin als policies que el van visitar a la presó. Anticorrupció vol saber qui ingressava diners al compte del capellà fals, que en el moment en què va assaltar el domicili era un suposat indigent. 

Fernández Díaz va recórrer el seu processament 

Divendres 3, l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va recórrer el seu processament en el marc de l'Operació Kitchen que va decretar el jutge García-Castellón. En l'escrit que ha presentat el seu advocat Fernández Díaz li retreu que no hagi practicat les diligències necessàries i que hagi tancat "en fals" la investigació.

En aquesta línia, subscriu la petició que va fer la Fiscalia de mantenir les indagacions i apunta que no s'ha investigat suficientment alguns membres de la cúpula del Partit Popular que estaven per damunt d'ell, com ara Rajoy o María Dolores de Cospedal, com demana Anticorrupció.  Així doncs, Jorge Fernández Díaz expressa que la instrucció sobre aquesta trama s'ha tancat "de manera precipitada i sorprenent".