Sembla ser qüestió de temps que les restes de José Antonio Primo de Rivera sigui exhumat del Valle de los Caídos, el que no estava tan clar és quin seria el nou espai on s'enterraria el seu cos. Segons informa La Razón, el pròxim destí de les restes del fundador de la Falange s'ha convertit en un focus de disputa familiar. Els descendents de Primo de Rivera no es posen d'acord, fet que podria arribar a endarrerir la mateixa exhumació

Una branca de la família, la que neix del germà Fernando Primo de Rivera es decanta perquè les restes siguin inhumades al cementiri de San Isidro (Madrid). En canvi, els descendents d'una altra germana del fundador de la Falange, Maria del Carmen Primo de Rivera, es decanta perquè el cos continuï al Valle de los Caídos, però no en el lloc destacat que ocupa actualment, sinó en un ossari, per ser reconegut com a víctima de la Guerra Civil, tal com contempla la llei de memòria democràtica

La part de la família que defensa traslladar el cos fins al cementiri de Sant Isidre, remarca que així el fundador de la Falange tindria sepultura al costat de Pilar Primo de Rivera, germana i figura clau del règim franquista. Però, l'altra part de la família aposta per seguir al Valle al costat de milers de víctimes del franquisme. Segons La Razón, aquesta darrera opció es deu basar en la desconfiança que finalment el Valle de los Caídos acabi realment per dessacralitzar-se. El diari també apunta que no s'esperen novetats sobre el futur de l'exhumació abans de Setmana Santa, és a dir, la família encara té sobre la taula diverses opcions a discutir. 

Aprovació de la llicència d'exhumació 

El passat dilluns el procés per exhumar el cos de Primo de Rivera va fer un gran pas: s'ha concedit la llicència urbanística per retirar la "llosa sepulcral" de la tomba. Una llicència que ha trigat molt a ser aprovada i, fins i tot, s'ha acusat el consistori de posar pals a les rodes en el procés d'exhumació de l'exlíder falangista. Tanmateix, sembla que aquesta emprén la seva recta final.  

El vistiplau de la família i del govern espanyol condueixen a bon port aquesta exhumació que ha despertat la indignació d'una minoria. La Falange està contra la família de José Antonio Primo de Rivera i de l'exhumació. "José Antonio no és patrimoni de la seva família, per descomptat. Ells tindran la capacitat legal de dir el que es fa amb el seu cos o no, com hem vist amb la família Franco", defensa Manuel Andrino, cap nacional de l'organització del partit feixista. Per la seva banda, la família ha remarcat la seva demanda per "respecte" a les seves decisions en un moment que volen viure "en la intimitat".