Ja té una ordre d'ingrés voluntari a la presó, amb condemna ferma del Tribunal Suprem, però els seus drets polítics estan intactes. Tant és així que Manuel Andrino, un dels assaltants de Blanquerna i cap "nacional" de Falange, participarà a les eleccions madrilenyes del 4-M. Ho farà com a cap de llista de la formació que presideix. El juliol de l'any passat, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna a presó, tot i que la va rebaixar per a Andrino a dos anys i set mesos de privació de llibertat. El Tribunal Constitucional va fer retirar l'agreujant de discriminació ideològica. El termini d'entrada voluntària finalitza demà.

De fet, no és la primera candidatura de la qual forma part Manuel Andrino des dels fets de la llibreria Blanquerna durant la Diada del 2013. A banda de les llistes de Falange, un any després de l'assalt, es va presentar en la candidatura unitària del neofeixisme espanyol a les europees del 2014, La España en Marcha. També en van formar part cinc més dels assaltants de Blanquerna. Van obtenir gairebé 17.000 vots a tot l'Estat, molt lluny d'obtenir un eurodiputat.

El passat 23 de març Manuel Andrino va anar a recollir l'ordre d'ingrés de presó voluntari en 10 dies a l'Audiència Provincial de Madrid pel cas de Blanquerna. L'endemà, el 24 de març, es desplaçava fins a Barcelona, on està sent processat al jutjat penal 8 juntament amb Pedro Pablo Peña, cap d'Alianza Nacional. La fiscalia els demana tres anys de presó per incitar a l'odi en el seu discurs durant el 12 d'octubre del 2013 a Montjuïc, punt habitual de concentració dels neofeixistes espanyols per la Hispanitat. Andrino va fer una crida a "matar per Espanya".

Els seus antecedents no acaben aquí. El 2005 també va ser condemnat per estafar una dona gran per a quedar-se amb la seva casa. Fa anys també va ser detingut per un suposat intent d'homicidi contra un agent de la policia.

Dos mesos després de la sentència ferma del Tribunal Suprem, la Diada de l'any passat, Andrino va ser un dels assaltants que va tornar a la llibreria Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid, i va pronunciar un discurs on parlava "vessar sang dels enemics com ja vam fer l'any 36". El líder de Falange també va denunciar com, en lloc de "tancar els independentistes en una illa com Perejil", el govern espanyol "els premia amb una taula de diàleg"