La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha rebutjat aquest dilluns que els partits independentistes del Parlament puguin formar "un Govern a qualsevol preu i agenollat" per mirar d'evitar la repetició d'eleccions a Catalunya.

En una entrevista a TV3 ha considerat que el president de la Generalitat Carles Puigdemont es postula per repetir en el càrrec a l'espera de poder ser investit des de l'estranger: "La seva investidura ahir no va quedar descartada en absolut".

Així s'ha referit a l'entrevista d'aquest diumenge en la qual Puigdemont va assegurar que no vol un avançament electoral i va precisar que és partidari de la reforma que s'està tramitant de la Llei de la Presidència, encara que no va explicitar la seva intenció d'optar a la Generalitat.

"La reforma de la Llei de la Presidència ha de permetre una investidura telemàtica i prendre decisions a distància, com ja fem gràcies a la tecnologia, i per tant això apunta a una investidura d'ell mateix", ha considerat Paluzie, que ha defensat investir Puigdemont perquè va capitanejar la candidatura independentista més votada en les eleccions del 21 de desembre i per considerar que va ser destituït il·legítimament.

Per a la líder independentista, modificar aquesta llei "és minimitzar el risc de desobediència" a l'Estat, encara que ha advertit que acatar la legalitat i evitar la confrontació no evitarà que continuïn els processos judicials i se n'iniciïn d'altres.

"Si tenen l'objectiu de reprimir-nos, d'inventar-se fets violents quan no n'hi ha i d'inventar-se terrorisme quan no n'hi ha, aquesta repressió continuarà", ha subratllat.

És per això que ha cridat a no paralitzar-se i a evitar el bloqueig polític: "Com menys resposta política hi hagi i més paràlisi hi hagi, més faran servir la repressió perquè estaran demostrant que la repressió els funciona".

Així, ha asseverat que l'ANC seguirà treballant amb l'objectiu d'assolir la independència de Catalunya perquè "no s'ha aconseguit" i pressionarà les formacions sobiranistes perquè aprofitin qualsevol oportunitat que pugui produir-se.

Manifestació a Barcelona

Preguntada per la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona contra l'empresonament dels polítics sobiranistes, ha celebrat que se sumessin a la protesta "entitats en les quals a les seves bases hi ha independentistes i no-independentistes".

La mobilització la van convocar desenes d'entitats polítiques i socials com l'ANC, Òmnium Cultural, CCOO i la UGT de Catalunya sota el paraigua de la plataforma Espai Democràcia i Convivència, i encara que Paluzie ha afirmat que l'ANC hagués apostat per un altre tipus de lema i manifest, ha destacat que "en aquest moment de regressió flagrant de drets fonamentals anar plegats és molt important".