L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha esclatat contra la decisió del TSJC d'acceptar les mesures cautelaríssimes i suspendre el decret d'ajornament de les eleccions catalanes. En un tuit, l'entitat independentista ha denunciat que Catalunya torna a estar sotmesa als interessos d'Espanya.

"Ni autonomia ni autogovern. El Parlament de Catalunya i el país sencer, sotmesos un cop més als interessos i desitjos de l'Estat. L'única manera de protegir els drets, la salut i la sobirania: independència", ha reivindicat. 

El vicepresident de l'entitat, David Fernàndez, també ha reaccionat a la decisió del TSJC qualificant-la de "festival".

Amb aquest posicionament, l'organització denuncia que la decisió del TSJC es deu a la conveniència per al govern espanyol que les eleccions se celebrin el 14 de febrer, tot i l'emergència sanitària. I és que mentre tots els partits al Parlament van arribar a un acord per ajornar els comicis, el PSC s'hi va oposar en un moment en què haver presentat el seu nou candidat, el ministre Salvador Illa, els havia disparat la intenció de vot.

Precisament, avui mateix el líder del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat satisfet per la decisió del tribunal i ha recordat que el seu partit ja havia anunciat "els greus dubtes jurídics sobre el que estava fent el Govern". Iceta també ha explicat que si l'Executiu i la resta de partits haguessin acceptat "l'ajornament tècnic de quatre setmanes" que ells van proposar, "segurament això no hauria passat" perquè "salvava el procés electoral i donava garanties" jurídiques.

Així doncs, amb aquesta decisió de la secció 5a del Contenciós Administratiu del TSJC, queda suspès el decret que convoca les eleccions per al 30 de maig i es manté en vigor el que les convoca per al 14 de febrer. Ara bé, en els propers dies el TSJC haurà d'entrar en el fons de la qüestió i prendre una decisió sobre si l'ajornament s'ha fet bé i sobre si la pandèmia obliga a buscar una altra data.