El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha reunit aquest dissabte a Caldes de Malavella, on han acordat promoure la denuncia de les violacions de drets a Catalunya a les Nacions Unides.Tal com es va aprovar en el darrer Full de Ruta votat per tots els socis en la darrera assemblea general ordinària, la internacionalització és un eix estratègic per a l'entitat. Per això, en aquest plenari s’ha acordat un pla de treball dirigit a promoure el coneixement i la denúncia, en col·laboració amb l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) i obert a altres entitats.

D'altra banda, també s'ha acordat l'inici d'una nova campanya a l'estiu per la República catalana. Aquesta "enllaçarà" les dates de l'11 de setembre i l'1 d'octubre, quan s'espera una gran demostració de força col·lectiva.

Salvador Balliu, alcalde del municipi, i David Viladàs, coordinador de la territorial, han donat la benvinguda als 77 secretaris nacionals de l’ANC i els han exposat el camí que seguirà l'entitat en els propers mesos. La campanya durarà tot el juliol i agost i està pensada de forma oberta i flexible per tal d’oferir un ventall de possibilitats o accions on cada territorial podrà escollir i adaptar-les a la seva realitat.