Pujada exponencial. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha informat que, en data d'aquest dissabte, l'entitat ja ha aconseguit omplir un total de 240 autocars per portar gent de tots els indrets del territori fins a la manifestació unitària de l'independentisme que tindrà lloc a Barcelona amb motiu de la Diada 2022. Es tracta, segons la mateixa organització, d'una xifra que convida a l'optimisme. I és que l'any passat, el total d'autocars que van registrar-se i que van realitzar aquest recorregut va ser menor que l'actual. En aquella ocasió, es va arribar a comptar un total de 400.000 manifestants, segons l'ANC, de manera que la possibilitat d'aquesta xifra està oberta amb aquestes dades.

🟡 Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022

🔴 Manifestació de l'11 de setembre 2022 a Barcelona, DIRECTE

 

La mateixa presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha confirmat que els prop de 240 autocars són "una xifra superior a la de l'any passat". Feliu no ha volgut deixar-se emportar per l'optimisme i fer càlculs d'assistència, però sí que ha reconegut que són bones dades. "Evidentment cada moment és diferent, i les comparacions no sempre són possibles, però sí que veiem un augment respecte de l'any passat i comprovem que hi ha ganes al carrer i que l'independentisme, que molts donaven per acabat, no ho està", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

Es tracta d'una quantitat que, a més, constata l'augment exponencial que s'ha registrat durant els darrers dies. Divendres passat, més d'una setmana abans de l'Onze de Setembre, l'ANC confirmava que havia comptabilitzat prop d'un centenar de vehicles. A partir d'aleshores, però, s'ha encetat la polèmica per l'absència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la resta de la plana major d'Esquerra Republicana de la manifestació de l'entitat independentista. En aquest context, la mobilització ha arribat a incrementar-se: dimecres es registrava un augment del 50%, amb un total de 150 autocars tancats, i la xifra ha pujat encara en prop d'un centenar fins als actuals 240.

Crida a la mobilització

Aquest mateix diumenge, en declaracions als mitjans després de participar en l'ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova per la Diada, Dolors Feliu ha demanat que la gent surti a la manifestació de l'independentisme, convocada a l'avinguda Paral·lel aquesta tarda, per demostrar que les persones són "el motor cap a la independència" i que serà la seva força la que "mourà els escenaris polítics". "Faig una crida a sortir perquè se'ns escolti al món, a Espanya, que habitualment no ens fa cas, els partits i el Parlament", ha conclòs.