Malgrat tot l'enrenou generat al voltant de la manifestació unitària de l'independentisme que tindrà lloc aquesta Diada 2022, l'Assemblea Nacional Catalana es mostra optimista. I és que, tot i l'amenaça de la desmobilització, l'entitat confia poder registrar unes altes xifres d'assistència, amb l'objectiu evident de superar aquelles assolides l'any passat, quan hi va haver unes 400.000 persones segons l'organització. És per això que, com cada any, l'ANC ja ha posat a disposició de la ciutadania una flota d'autocars que porti gent de diferents punts de Catalunya a Barcelona per participar en la gran mobilització. El divendres passat, s'anunciava que ja hi havia prop d'un centenar de vehicles tancats per a viatjar fins a Barcelona. Una xifra que, només cinc dies, ja s'ha incrementat notablement.

Segons ha informat aquest dimecres l'Assemblea, el nombre d'autocars ja ha crescut en un 50%. A hores d'ara, hi ha més de 150 vehicles tancats que faran els seus recorreguts fins a la capital catalana aquest diumenge vinent. Una quantitat que, a més, encara podria ampliar-se durant aquests pròxims dies. "L'Assemblea confia que la xifra d’autocars i assistents seguirà creixent", ha anunciat en un comunicat, en el que també ha volgut valorar "molt positivament" l'augment d'aquests darrers dies, que recorden que ha estat "especialment intens". A la pàgina web de l'ANC hi ha tota la informació sobre els diferents autocars ja tancats i tots els que queden per omplir. En vindran d'algunes de les ciutats més importants del territori, com ara Girona, Lleida, Reus i, fins i tot, Perpinyà.

L'ANC treu fusta de la polèmica

L'Assemblea no s'ha quedat aquí, i també ha respost a l'amenaça que l'assistència sigui baixa en resposta a les picabaralles d'aquests dies. Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, confirmés que no hi aniria, la resta de consellers d'Esquerra també han fet seu el seu posicionament, mentre que Junts ha volgut marcar perfil anunciant que hi serà tota la seva plana major. Però malgrat les crítiques sobre l'objectiu de la mobilització, l'Assemblea ha volgut justificar que es pretén "expressar la voluntat de superar l'autonomisme i la repressió espanyola". "D'aquesta manera també s'exigeix que es faci efectiva la independència i es dona un missatge al món que el poble català continua en marxa cap a la seva llibertat", continua el comunicat.

Aquest mateix dimecres, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, s'ha defensat en una entrevista a SER Catalunya, remarcant que la mobilització té tan sols "un to crític", i ha subratllat que és això "el que fa avançar el país i la independència". D'aquesta manera ha volgut treure fusta a la polèmica per la qual Aragonès va acusar l'entitat d'anar "en contra dels partits", afirmant que la manifestació de la Diada no pretén ser "excloent", sinó que té "un to inclusiu" amb la intenció que tot l'independentisme se'n senti partícep.