Nova mobilització de l'Assemblea Nacional Catalana amb l'objectiu de reclamar la independència i donar suport als represaliats. Aquest cop la localitat escollida ha estat Arenys de Munt, el municipi on el setembre de 2009 es van iniciar les consultes municipals per la independència.

TUIT assemblea

Assemblea / Twitter

Justament ha estat l'esplanada davant del monument que commemora aquest dia, al costat de Can Jalpí, on l'Assemblea ha escollit convocar els seus simpatitzants. Sota el lema 'Ara més que mai, independència' diversos centenars de persones s'han desplaçat fins al municipi maresmenc.

TUIT Dani cornella

Dani Cornellà / Twitter

L'acte ha comptat, a més, amb parlaments del vicepresident de l'ANC, David Fernández, l'exsecretari general de Podem Albano-Dante Fachin, la jurista Dolors Feliu, a més de persones represaliades arran de la causa general contra l'independentisme com Marcel Vivet, entre d'altres. 

Els mobilitzats han desplegat una gran estelada independentista a terra, i han mostrat nombroses banderes entre crits de 'independència'.Les plataformes Via Unilateral, CDR, Consell Local per la República, Col·lectiu Mar i Plataforma per la Llengua han donat suport a la concentració.

TUIT Joan Jubany

Joan Jubany / Twitter

Setmana de mobilitzacions

No ha estat, però, l'unica mobilització convocada per l'independentisme aquesta setmana. La visita de dijous del rei Felip VI per l'entrega dels Premis Princesa de Girona va provocar la convocatòria d'una protesta per part dels CDr i L'ANC. Un centenar de persones es van aplegar davant del CaixaForum sota el crit "Mori el Borbó" i "independència".

Els concentrats es van reunir en un ambient reivindicatiu però distès amb la intenció de mantenir el testimoni de la reivindicació independentista davant el monarca. I també van cremar fotografies de Felip VI, que ja portaven impreses. La crema de fotografies no està penalitzada, per ordre de la Justícia europea, a diferència del que passava anys enrera, quan actuava la Fiscalia.

Posteriorment l'ANC ha denunciat que efectius dels Mossos d'Esquadra van identificar i retenir  membres d'aquesta entitat, després de l'acte. Una situació similar es va produir en una altra protesta de l'ANC contra el Rei, fa dues setmanes, on després de l'acte va ser interceptat i identificat el vicepresident de l'ANC, David Fernàndez.

 

 

Imaptge principal, mobilització a Arenys de Munt / Assemblea