L'ANC ha denunciat que efectius dels Mossos d'Esquadra van identificar i retenir ahir dijous membres d'aquesta entitat, després que es van manifestar contra la presència de Felip VI a Montjuïc, on va lliurar els premis Princesa de Girona.

"Ahir, després de la concentració de protesta contra Felip VI, els Mossos van tornar a identificar i retenir membres de l'Assemblea pel simple fet d'exercir el seu dret a protesta.  Prou de perseguir l'independentisme!", ha indicat l'entitat.

ANC3

Una situació similar es va produir en una altra protesta de l'ANC contra el Rei, fa 15 dies, on després de l'acte va ser interceptat i identificat el vicepresident de l'ANC, David Fernàndez.

Desenes de persones es van manifestar ahir al vespre davant Felip VI amb crits de "mori el Borbó" i "independència", en una concentració convocada a Montjuïc per l'ANC i diversos CDR contra la presència del monarca espanyol.

 

Els concentrats es van reunir en un ambient reivindicatiu però distès amb la intenció de mantenir el testimoni de la reivindicació independentista davant el monarca. I van aprofitar per cremar fotografies de Felip VI, que ja portaven impreses. La crema de fotografies no està penalitzada, per ordre de la Justícia europea, a diferència del que passava anys enrere, quan actuava la Fiscalia. 

 

Els manifestants van anar arribant en comptagotes a l'avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, barrejats amb curiosos i algun despistat que havia confós el dispositiu de Mossos amb el punt de vacunació massiva situat just al costat. Els concentrats es van aplegar davant les tanques amb estelades i cartells demanant l'amnistia, la independència i el rebuig a la monarquia, i també hi havia alguna bandera d'Euskadi i de Galícia. No es van produïr incidents, i durant l'acte en si no hi va haver cap intervenció policial.