L'ANC ha rebut el rei Felip VI cremant un retrat seu enorme a la plaça del Mar de la Barcelona, amb l'hotel W de teló de fons. Un centenar de persones han respost a la crida de l'entitat independentista per mostrar el seu rebuig a la presència del monarca espanyol a la capital catalana. 

 

Felip VI està a Barcelona per assistir al sopar inaugural del Cercle d'Economia, on finalment coincidirà amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, després que el president Aragonès i el vicepresident Puigneró declinessin la invitació, provocant les primeres discrepàncies entre ERC i Junts.

manifestante barretina anc rey - montse giralt

Foto: Montse Giralt

Abans de cremar el retrat del Rei, el vicepresident de l'entitat, David Fernàndez, s'ha dirigit als activistes que s'han acostat fins al lloc de l'acte. "Felip, no ets ben benvingut!", ha dit amb to bel·ligerant. "Qui amenaça no pot governar. Marxa, no et volem!", ha insistit. 

david fernandez - montse giralt

El vicepresident de l'ANC, David Fernàndez / Foto: Montse Giralt

El toc d'atenció als partits

Fernàndez ha reivindicat els 1.000 anys d'història de la nació catalana i ha volgut llançar un toc d'atenció als partits independentistes retraient-los que demanin presó per a activistes independentistes, referint-se a Marcel Vivet, que avui ha estat condemnat a cinc anys de presó. "Pacteu sous i connivències personals i seieu amb l'amo a la taula. I a canvi de què? De sotmetre la gent? Sotmeteu tot un poble", ha acusat.

manifestacion anc rey - montse giralt

Un centenar de persones han acudit a la crida de l'ANC / Foto: Montse Giralt

A la protesta, els concentrats han exigit lemes antimonàrquics, han cantat consignes independentistes i han cantat l'himne nacional per concloure l'acte. A la protesta estava la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, i el número dos, Carles Riera. A l'acabar, des de l'ANC han cridat a participar a la concentració que se celebra aquest vespre a Badalona en suport a Vivet.

Ahir, l'ANC ja va organitzar cremades de fotos del Rei per tot Catalunya. A Barcelona, desenes de persones van respondre a la crida i van cremar retrats, entre els quals la mateixa presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie.

 

L'acció de cremar fotografies de Felip VI es va estendre a municipis com Valls (Alt Camp), Igualada (Anoia), Reus (Baix Camp), Premià de Mar (Maresme), Sant Celoni (Vallès Oriental), Vilassar de Mar (Maresme) o Terrassa (Vallès Occidental) entre molts d'altres.

 

Imatge principal: Un retrat enorme del Rei crema a prop d'on soparà aquesta nit / Foto: Montse Giralt