A les portes de complir-se un any del 14-F que va suposar una majoria independentista del 52% al Parlament, l'Assemblea Nacional Catalana està molt enfadada i decebuda amb els polítics independentistes, que considera que estan fent passes enrere i oblidant-se de l'objectiu: la independència. Pocs dies després que una nova ingerència de l'Estat hagi colpejat la política catalana amb la retirada de l'escó del diputat cupaire Pau Juvillà, l'entitat presidida per Elisenda Paluzie ha convocat una concentració davant de la Cambra catalana on centenars de persones han exigit la independència i han demanat, fins i tot, la dimissió dels polítics independentistes.

elisenda paluzie manifestacion anc parlament febrero 2022 - sergi alcàzar

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie / Sergi Alcàzar

En la seva intervenció Paluzie ha estat molt crítica amb el cas Juvillà, i ha acusat els partits d'escudar-se en els funcionaris per acceptar la retirada del seu escó: "No és de rebut que es digui que Pau Juvillà és diputat i no se l'hagi convocat al ple. No és coherent fer excuses en els funcionaris. Si un funcionari no convoca per correu electrònic, pot enviar el correu el polític. Fa molt de temps que no hi ha coherència", ha proclamat Paluzie entre aplaudiments.

 

"Ja tenim el vot independentista, en què s'ha notat? De moment no s'ha notat en res", ha seguit la líder independentista, que ha reclamat acabar amb "taules de diàleg congelades" que l'Estat només utilitza per humiliar i mostrar una cara amable al món. Ha expressat el desencís amb els actuals líders, però ha avisat que no deixaran que s'instal·li la frustració entre les bases i que faran accions per combatre l'Estat, com ara les fires de consum estratègic, avançar en sobiranies fiscals i energètiques, promoure comunitats energètiques i acompanyant els represaliats: "Seguirem fent de gota malaia per degradar la imatge d'Espanya".

manifestacion anc parlament febrero 2022 - sergi alcàzar

Un home de 100 anys reclama la independència / Sergi Alcàzar

"No era això companys"

Paluzie ha estat qui ha tancat l'acte però l'ha obert el vicepresident de l'entitat, David Fernàndez, que ha fet un bon cop d'atenció als polítics: "Ja n'hi ha prou, no era això companys", i els ha acusat d'estar anant cap a una deriva autonomista: "Canvieu o plegueu". A més ha assegurat que ERC, Junts i CUP, des que van fer la declaració d'independència, des d'aleshores no han parat de fer renúncies, "fent de braç executor de l'estat opressor", i els ha acusat de tornar a agafar escons per "prendre el pel" a la gent. Així mateix, ha exigit acabar amb les enredades partidistes i els ha reclamat que estiguin a l'altura: "Farem la independència amb vosaltres o sense". 

manifestacion anc parlament febrero 2022 - sergi alcàzar

Membres de l'ANC davant del Parlament / Sergi Alcàzar

També han pres la paraula diversos coordinadors territorials de l'entitat que han llegit un manifest que exigeix el canvi d'estratègia a la majoria independentista del 52% per tal que treballi en coherència amb l'objectiu, i han lamentat la manca de voluntat política per fer front a la repressió de l'Estat. Han considerat que els polítics actuals no estan disposats a fer-ho, i els han exigit que com a mínim siguin honestos per dir clar "allò que estan disposats a fer i el que no". 

manifestacion anc parament catalunya sergi alcazar

Manifestants a les portes del Parlament / Sergi Alcàzar

Un cop acabada la convocatòria l'ANC ha cridat a la mobilització aquest vespre a la Meridiana​, després que la Conselleria d'Interior hagi comunicat que posarà punt i final a aquests talls que fa gairebé 700 dies que es produeixen: "Aquest vespre a les vuit defensarem plegats la gent de Meridiana Resisteix", ha declarat Paluzie.