Serà avui l'últim tall independentista a la Meridiana de Barcelona? La resposta no es coneix a hores d'ara, però tot indica que la voluntat de la Conselleria d'Interior de posar punt final als talls es trobarà demà, dia en què entra en vigor la resolució, amb moltes resistències. Tot plegat va esclatar ahir quan la Direcció General d'Administració de Seguretat va comunicar a l'Assemblea Nacional Catalana —que és qui notifica aquests talls al Govern— que des d'aquest cap de setmana els manifestants independentistes que fa gairebé 700 dies que tallen la Meridiana ja no ho podran fer més. En concret, la comunicació d'Interior explica que desplaçarà, voluntàriament o a la força, els manifestants del mig de la Meridiana a la plaça de Fabra i Puig per tal de minimitzar l'impacte d'aquestes propostes.

Això no ha agradat gens ni a l'ANC ni a la plataforma Meridiana Resisteix, que per protestar contra aquesta mesura de la Conselleria d'Interior, han convocat amb encara més èmfasi per dissabte al mateix lloc de sempre. En concret l'entitat presidida per Elisenda Paluzie, que ahir va fer un comunicat criticant que la decisió d'Interior busca desmobilitzar l'activisme a favor de la independència, ha convocat a través de les xarxes socials per a les 20 h del vespre. En la imatge també convoca al migdia al Parlament, on hi ha prevista una concentració per exigir a la Generalitat un canvi d'estratègia fixant com a objectiu la independència.

FLT1tWWXIAAg1XD

Més enllà de l'ANC, convoca al tall també Meridiana Resisteix. Ahir mateix la plataforma va compartir diverses publicacions a Twitter on van acusar la Generalitat "autonomista" de ser una col·laboracionista de l'estat espanyol i va assegurar que no plegaran: "No sabeu què és una lluita i una resistència als carrers. Us penseu que els polítics parlamentaris, autonomistes i col·laboracionistes amb Espanya faran res per la independència? Pels nostres drets? Per l'alliberament nacional? No. No us penseu que faran res, perquè no ho faran", van publicar. També van considerar que els polítics que "tenen pagueta i cadireta" fa anys i panys que donen l'esquena al poble, i van avisar que no els faran callar: "Doncs no, no pleguem".

FLUDrYRXEAw8Ky5

A banda de la convocatòria, diverses personalitats han carregat contra la decisió del Govern de prohibir el tall de la Meridiana. Ahir mateix el cantautor Lluís Llach va assegurar que la decisió és "una vergonya" i que espera que "no se'n surtin" amb l'intent d'aturar els talls. També el conseller a l'exili Lluís Puig ha defensat que "cada dia cal ser més".

IMG 3607