Dijous de la setmana passada Pau Juvillà no va rebre la convocatòria per assistir a la Junta de Portaveus ni al ple. Aquest fet va encendre les alarmes entre els diputats de la CUP, que, malgrat no saber-ho del cert, van començar a sospitar que Juvillà ja no era diputat. Finalment, la secretària general del Parlament, Esther Andreu, va anunciar aquell mateix vespre que ordenava la retirada del seu escó per al dia següent, i no ha estat fins avui que la CUP ha rebut la comunicació oficial conforme Juvillà ja no era diputat. 

L'escrit signat per la secretària general del Parlament l'ha rebut el grup precisament mentre Juvillà estava fent una entrevista a Catalunya Ràdio, en què justament ha explicat que no havia rebut cap comunicació oficial conforme ja no és diputat, i que l'única indicació que en tenia fins ara era un missatge al mòbil de la Seguretat Social indicant-li la baixa del règim com a treballador. En aquesta mateixa entrevista Juvillà ha assegurat que la CUP va mantenir que no seria substituït fins que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sigui ferma, i que així ho segueixen mantenint, cosa que fa entendre que a curt termini no hi haurà substitut per Juvillà. 

L'escrit que ha fet arribar la secretària general exposa que el 28 de gener es va rebre l'acord de la Junta Electoral Central de 27 de gener pel qual es retirava la credencial de Juvillà i s'acordava l'emissió d'una nova credencial a nom de Nogay Ndiaye, que és la següent de la CUP per Lleida: "La secretària general ha donat les instruccions necessàries per donar-hi compliment. La Mesa en pren nota", exposa la comunicació que ha compartit Reguant.

"Avui mentre Juvillà era entrevistat, el grup parlamentari hem rebut la notificació del Parlament que ja no el considera diputat en data 4 de febrer. El Parlament perd un gran diputat, a la CUP continuem tenint un militant de pedra picada", ha escrit la diputada anticapitalista, que en menys d'un mes haurà d'afrontar un judici al Tribunal Suprem per no respondre a Vox en el judici al procés. 

Tot plegat arriba un dia després d'una jornada de retrets entre els partits independentistes en què la CUP va restar en silenci. Ahir la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va assegurar en una entrevista que si l'acta de Juvillà no s'ha pogut mantenir ha estat perquè la resta de partits no van acceptar una proposta de "desobediència col·lectiva" proposada per ella mateixa. ERC va negar conèixer aquesta proposta i va instar la presidenta a informar sobre això​. Avui al matí Juvillà també ha assegurat desconèixer aquesta proposta alternativa i, en qualsevol cas, ha assegurat que la CUP no ha rebutjat cap de les propostes que s'han fet fins ara. Més enllà d'això, el diputat ha demanat fugir de l'espiral de retrets i ha posat en valor el camí fet fins ara, en relació amb la unitat per la lluita antirepressiva.