Una vintena de membres de l'ANC han ocupat aquesta tarda la seu de la Comissió i del Parlament Europeu de Barcelona, a la cantonada de Passeig de Gràcia-Provença. Un cop a dins, han entregat una carta que l'entitat dirigeix al president del Parlament Europeu, Jean-Claude Juncker i al representant de les institucions europees a Barcelona, Ferran Tarradellas.

A l'escrit avisen que Europa s'endinsa en temps obscurs, amb la irrupció de partits extremistes. I emmarca en aquest context de preocupació el judici que hauran d'afrontar els líders independentistes catalans. El text defensa que els dotze encausats s'enfronten a penes per crims que no han comès. Afegeix, a més, que l'única violència que hi ha hagut en el procés català és la que va exercir la policia l'1-O. 

La carta aprofita per reivindicar un cop més el dret a l'autodeterminació, recollit tal com s'explica, a la Convenció Internacional de Drets Civils i Polítics. 

L'ANC denuncia que s'està produint una greu violació dels drets humans al cor d'Europa. Per això demanen a la Comissió Europea que activi l'article 7 del Tractat Europeu per retirar a Espanya el seu dret de vot i representació.