L'ANC de Berga s'està plantejant cancel·lar l'acte per la Diada a causa del coronavirus. Segons fonts de l'organització, una part de la comissió encarregada d'organitzar l'acte de al Berguedà, donat el context actual, ha qüestionat la viabilitat la manifestació.

Tanmateix, serà la resta de territorials de la comarca la que prengui la decisió final entre aquest dimecres i demà dijous. L'acte a Berga s'havia de dur a terme de 5 a 7 de la tarda, a la plaça Tarascon i al carrer de la Sardana.

Els actes de l'ANC per la Diada

Precisament aquest dimarts, l'organització que presideix Elisenda Paluzie ha presentat tots els actes de la Diada i ha concretat que un total de 48.000 persones podran participar presencialment en alguns dels 107 punts de concentració que s'han habilitat en fins a 82 municipis diferents. 

diada 2019 sira esclasans (24)L'acte de la Diada 2019 organitzat per l'ANC. / Sira Esclasans

Dels punts de concentració, alguns com els de plaça Universitatplaça Catalunya o Badalona seran els que més gent concentrin: al voltant de les 400 persones. "Els aforaments els han decidit les territorials", ha aclarit la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, que ha afegit que "hi haurà un sistema d'inscripcions prèvies que permetrà una persona cada 4 metres quadrats". L'acte central se celebrarà a la plaça Letamendi de Barcelona.

Les persones que assisteixin a alguns dels punts de concentració presencial hauran d'ensenyar el número d'inscripció, mesura que s'ha adoptat per poder controlar la limitació dels aforaments.

Les recomanacions de Salut

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va assegurar aquest dilluns que "el dret a la manifestació està garantit" de cara a l'11 de setembre, però creu que no és "oportú" fer concentracions. Segons ha explicat, encara que es compleixin "totes les mesures" de seguretat i protecció com la mascareta o la distància "també s'ha d'evitar tota la mobilitat que comporten les concentracions".

Argimon ha insistit que cal reduir "la interacció social" per aconseguir baixar la corba, que en aquests moments es troba alta però estabilitzada.

 

Imatge principal: La manifestació de la Diada 2019 a la plaça Espanya, de Barcelona. / Sergi Alcázar