La Diada d'aquest 2020 s'ha vist marcada inevitablement per la pandèmia de la Covid-19, que ha obligat l'entitat a repensar una manifestació que en els darrers anys ha estat massiva. Tot i que l'entitat ha limitat l'aforament de les concentracions a pocs centenars de persones, ha aplicat unes contundents mesures sanitàries per tal de prevenir possibles contagis.

Una de les mesures més destacades, i que tindrà un impacte visual més fort, serà la de la distància de dos metres entre assistents, equivalent a un espai mínim de 4m² per assistent. Les concentracions no es podran fer en carrers d’una amplada inferior a vint metres i tampoc hi haurà cap punt de protesta a menys de 500 metres de centres de caràcter social o sanitari, inclosos els hotels declarats d’interès de l’autoritat sanitària o altres de similars.

 

L'entitat també aplicarà una delimitació perimetral de l’espai amb control d’accessos i d’aforament per garantir no superar el nombre d'assistents previst (garantint l’espai de 4m² per persona). Evidentment, l'ús de la mascareta entre els participants serà obligatori i es fomentarà la higiene de mans amb gels hidroalcohòlics facilitats per l’organització als principals accessos al perímetre de la concentració.

A banda, la concentració serà estàtica, sense desplaçament de la capçalera ni de la resta del gruix d'assistents, i no es permetrà l’ús de pancartes o altres objectes compartits, excepte els que siguin d’ús individual. També queda prohibida la consumició d’aliments durant la concentració i l’ús de mobiliari urbà.

Per altra banda, la manifestació respectarà un carril lliure de dos metres per a l'accés net dels veïns de la zona i es tancaran els accessos al transport públic més propers des de dues hores abans i fins a dues hores després de la concentració per evitar una possible saturació.