Un informe de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de València certifica que no es va eliminar cap correu electrònic sobre la investigació del cas d'abusos de l'exmarit de Mónica Oltra a una menor tutelada, ni per part de l'exvicepresidenta del Consell ni per part del seu equip. Així, l'informe policial, al qual ha tingut accés EFE, dona suport a la defensa d'Oltra, que assegura que ella va conèixer els fets el 4 d'agost, dia que li va arribar una notificació a casa, i no abans, com defensava l'acusació. 

L'informe, que ha estat encarregat pel jutge instructor en una peça separada del cas, desmunta la versió de l'acusació popular que assegurava que l'exvicepresidenta del govern valencià havia eliminat correus electrònics que parlaven sobre els abusos del seu exmarit. Però la investigació policial no ha detectat cap intercanvi de correus electrònics entre els seus col·laboradors fins al dia 8 d'agost, quan ja s'havia notificat el cas. El text assegura que es va produir un malentès amb el domini de correu analitzat i que l'acusació alertava que s'eliminaria aviat perquè es tracta d'un domini creat fa molts anys per proveir comptes de correu electrònic a la ciutadania, el qual es troba en desús i no va ser utilitzat mai pel personal del Consell.

Oltra defensa que no coneixia els fets

Segons la versió de la defensa de Mónica Oltra, l'exvicepresidenta i membre de Compromís no va saber que el seu exmarit havia estat denunciat fins que li va arribar una notificació a la casa on encara vivien junts el 4 d'agost del 2017, i va ser a partir d'aquell moment quan va demanar al seu equip que indagués què havia passat. L'informe, que data el primer intercanvi de correus sobre el cas quatre dies més tard de rebre l'avís, certifica aquests fets.

Aquesta informació s'ha fet pública després que el Jutjat d'Instrucció número 15 de València aixequés aquest dilluns el secret del sumari de la peça separada per investigar els correus electrònics dels col·laboradors de l'exvicepresidenta i exconsellera Mónica Oltra. Així ho va decidir el tribunal, una vegada la Brigada Provincial de Policia Judicial ja havia completat les actuacions encarregades pel jutjat, per la qual cosa s'ha permès aixecar el secret de les actuacions. 

Cal recordar que el jutjat està investigant un total de quinze persones per intentar aclarir la seva participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament es va intentar ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos per part del llavors marit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó.