La Junta Electoral Central ha decidit ampliar el termini per emetre el vot per correu en les eleccions al Parlament de Catalunya fins al divendres 12 de febrer a les 14 hores, és a dir, fins a dos dies abans de la data prevista per a aquests, fixats pel 14 de febrer.

Correus ha informat en un comunicat de l'ampliació d'aquest termini i ha recordat que qui vulgui votar per correu pot sol·licitar fins al 4 de febrer el certificat de la seva inscripció en el cens electoral.

Aquest certificat és un requisit imprescindible per poder emetre el vot per correu i pot sol·licitar-se per via telemàtica a través del web de Correus o a qualsevol oficina d'aquest operador postal públic.

Correus ha subratllat que ha adaptat els seus protocols a les exigències de prevenció de la Covid-19, i que la documentació electoral començarà a arribar als electors a partir del pròxim 25 de gener.

De moment, el Govern manté la data de les eleccions catalanes per al 14 de febrer, tot i que està pendent de l'evolució de la pandèmia

La conveniència de les eleccions

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat aquest diumenge que estan pendents de rebre un informe del Departament de Salut sobre la conveniència de celebrar les eleccions

En una entrevista amb Catalunya Informació, ha advertit que si l'informe conclou que celebrar els comicis "posa en risc la seguretat de les persones i per altra banda no es garanteix el dret vot per a tothom" aleshores "no es podrien celebrar les eleccions". No obstant això, ha demanat no avançar escenaris "fins a avaluar amb exactitud aquest estudi".

bernat sole govern   govern

El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé / Govern

En cas que s'ajornin les eleccions, no seria sine die sinó amb una nova data sobre la taula "que serà fruit de l'anàlisi del Departament de Salut", ha aclarit Solé, que ha subratllat que com més s'aproxima el 14-F el Govern té "més exactitud" sobre la idoneïtat de celebrar els comicis.

També ha assegurat que la voluntat del Govern és "estendre la mà" a les formacions que participaran a les eleccions per prendre les decisions amb "consens". Per això, ha emplaçat els participants a la reunió entre l'executiu català i els grups parlamentaris que avui es reuniran per tractar el 14-F i prendre "la decisió oportuna".

La sol·licitud del vot per correu

També s'ha referit a la situació del vot i ha xifrat en unes 19.000 les sol·licituds de sufragi per correu, "tres vegades més que les del 2017". Sobre la campanya, ha recordat que hi ha un protocol de la seva conselleria però que "la situació epidemiològica del moment també determinarà com haurà de ser". De fet, ha advertit, la possibilitat de fer campanya serà un dels elements per "valorar la viabilitat d'aquestes eleccions".