Una amiga de la noia que ha perdut la visió d'un ull, presumptament per l'impacte d'un projectil de foam dels Mossos d'Esquadra, després de la manifestació de dimarts en contra de l'empresonament de Pablo Hasél, ha denunciat la por dels joves a no tenir futur. En una entrevista al programa Aquí Cuní de Ser Catalunya, no ha justificat els aldarulls, però sí que ha explicat la situació que hi ha en l'actualitat que explica els incidents d'aquests darrers dos dies.

"No som allà només perquè volem fer aldarulls", ha dit. "Hi ha molta gent que s'aprofita de les manifestacions per saquejar i per fer el brètol", ha explicat en directe.

La jove ha acabat sentenciant: "Els joves realment el que tenim és por, i tot el que fem és per por, és una forma d'autodefensa, perquè l'únic que estem cercant és tenir un bon futur i ser lliures".

 

Aquest matí la Direcció General de la Policia ha anunciat que obria una investigació i que ja s'havia posat en contacte i a disposició de la víctima. Un gir en l'actitud del departament respecte a altres casos passats que els advocats de la jove han agraït i destacat com a "important"

Interior investiga com es va produïr un llançament amb una arma de precisió a l'alçada del cap. Irídia, el col·lectiu que defensa la noia, ha explicat que es van detectar fins a tres llançament per sobre de la cintura, que són antiregalmentaris, i que l'any 2019 també n'hi va haver casos, i demana que això no es torni a repetir.

Amnistia Internacional ha demanat aquest dimecres una investigació sobre la lesió de la jove que ha perdut un ull durant els aldarulls de dimarts a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasél.

L'entitat ha subratllat que cal aclarir les circumstàncies d'aquest incident i determinar "la proporcionalitat de l'ús del material antidisturbis en els diferents operatius policials". Pel que fa al foam, Amnistia Internacional destaca que es recomana disparar contra la part inferior del tors o les cames, i que no es pot utilitzar "de forma indiscriminada contra un grup de persones, sinó contra individus que representen una amenaça greu".