La Direcció General de la Policia ha obert una investigació per aclarir la lesió a un ull amb un projectil de foam durant les càrregues dels Mossos d'Esquadra de dimarts posteriors a la manifestació de Barcelona en contra de l'empresonament de Pablo Hasél. A diferència d'altres casos, ara sí, Interior ha lamentat els fets i s'ha posat a disposició de la víctima. De fet, agents de la unitat de mediació ja l'han visitat a l'hospital. 

"Estem en contacte amb la família i amb Irídia —que porta la representació legal— per facilitar tot el que necessitin", ha dit el director general de la Policia, Pere Ferrer, que ha "lamentat profundament" els fets.

Tot i que els projectils de foam son armes de precisió i els protocols diuen molt clar que no es pot disparar per sobre de la cintura, el portaveu del cos, Joan Carles Molinero, ha explicat que "no és el mateix disparar a una figura immòbil que al carrer", i tot i que la Direcció General de la Policia vol fer "una investigació diligent per saber què ha passat", Molinero adverteix que la investigació "no serà fàcil". 

En mig d'aquesta investigació, de les protestes i de les negociacions per a la investidura en què la CUP ja ha posat sobre la taula els incidents d'aquests dies i el model policial, el director general de la Policia, Pere Ferrer, argumenta que ara "no és el moment de valorar ni abordar quin ha de ser el model de seguretat pública".

Durant aquestes dues nits de protestes els Mossos d'Esquadra han disparat 420 projectils de foam en les diferents manifestacions que hi ha hagut en diferents punts del territori, 300 dimarts a la nit i 120 la nit de dimecres.

33 detinguts i 12 ferits

En total aquesta nit passada hi ha hagut 33 detinguts: 12 a Barcelona, 14 a Lleida, 5 a Girona i 2 a Tarragona. Hi ha 12 ferits, la meitat agents de la policia. El balanç de desperfectes és de 84 contenidors cremats, 8 motos i 12 entrades en locals comercials, entre els quals hi ha l'Hotel Mandarín i un concessionari de cotxes de la Gran Via.

La policia diu que al darrere dels atacs hi ha "grups de persones organitzades molt violentes" i que exerceixen la "violència gratuïta". Segons el portaveu del cos, "van sortir amb l'objectiu de destrossar la ciutat". Sobre els saquejos, apunta que es tracta d'oportunistes que aprofitant la confusió entren i buiden i provoquen destrosses als establiments.

El cos està ferm

"El cos està ferm" assegura el comissari Molinero sobre la sobrecàrrega dels Mossos d'Esquadra amb els dispositius de Covid-19 i el de les eleccions de diumenge. "El cos treballa amb total i absoluta normalitat. De forma flexible s'adapta a cada moment", diu el portaveu, que assegura que els Mossos estan actuant "d'una forma molt digna".