Continuar donant suport a la resolució de ruptura i que la llibertat d'expressió de les institucions locals no sigui coartada. Aquesta és la petició que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha fet avui a tots els ajuntaments de Catalunya.

Per això, han volgut posar de manifest que els requeriments d'informació​ que està fent l'Audiència Nacional a través dels Mossos d'Esquadra "han de ser un estímul per continuar donant suport al procés iniciat pel Parlament". 

Perquè no hi hagi problemes, la comissió executiva de l'AMI s'ha compromès a oferir assessorament jurídic a tots els consistoris, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals que rebin la carta de petició d'informació de l'Audiència.

El president provisional de l'AMI i alcalde de Montblanc, Pep Andreu, s'ha mostrat convençut que aquestes accions judicials "no tiraran enrere" el procés perquè considera que ho fan "per espantar".

De moment, ja són 280 ajuntaments dels 948 municipis catalans els que han aprovat una moció de suport a la resolució aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre.