Els ajuntaments de Catalunya que van donar suport a la resolució de ruptura del Parlament han començat a rebre cartes dels Mossos, en què els demanen informació i documentació sobre l'aprovació de la moció.

La petició ve directa del jutjat central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, després que fa aproximadament un mes, la Fiscalia reclamés una llista dels consistoris que van aprovar aquesta moció suspesa pel Tribunal Constitucional el passat 2 de desembre, i ampliés la investigació per conèixer els possibles "delictes de rebel·lió i sedició quan la finalitat dels actes sigui canviar il·legalment l'organització territorial de l'Estat i declarar la independència d'una part del territori".

La carta està signada pel cap de la Comissaria General d'Informació, que explica que la Prefectura de la policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra ha rebut aquest requeriment del jutjat, i que la missiva va adreçada directament a l'alcalde o alcaldessa del municipi. El Nacional ha pogut tenir accés a l'escrit que ha rebut avui l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

Què demanen els Mossos?

Els Mossos demanen, en primer lloc, una confirmació que la moció va ser aprovada i en quina data, a més de requerir la forma d'inclusió de la proposta en l'ordre del dia del ple, la còpia de l'acta i, en cas que existeixi, la gravació de la sessió.

També reclamen que s'especifiqui si l'alcalde o alcaldessa ha estat facultat per dur-la a terme, així com una còpia dels informes emesos sobre la moció per l'interventor del consistori.