El regidor de Joventut, Esports, Gent Gran i Mobilitat de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, Òscar Fernàndez, ha rebut una amenaça de mort al seu vehicle.

Ho ha denunciat ell mateix aquest divendres a través d'una piulada, en la qual es veu una pintada al capó del vehicle on hi posa el següent missatge: "Muerte cachorro de Puigdemont".

"Aquesta nit m’he trobat el cotxe amb aquesta sorpresa… Ni la intimidació ni les criaturades no aturaran les idees ni la defensa de la democràcia. L'odi mai frenarà la solidaritat i compromís amb el president Puigdemont. Sempre Junts!", ha escrit.

Tot i que ha informat a la policia local, Fernàndez assegura que no vol donar més relleu a aquests fets que insisteix en emmarcar en una bretolada.

Això no obstant, no és primer cop en què es registren accions de vandalisme a municipis del Maresme amb el punt de mira fixat en l'independentisme. Aquesta comarca fins i tot es va organitzar un grup anomenat Segadors del Maresme que actuava encaputxat i es dedicava a despenjar llaços grocs dels carrers.

L'amenaça arriba poc després que Puigdemont hagi estat en el punt de mira de diversos poders de l'Estat. Mentre el jutge Pablo Llarena intentava aconseguir la seva extradició arran de la detenció a L'Alguer, el líder del PP, Pablo Casado es comprometia a "portar Puigdemont al Tribunal Suprem encara que haguem de viatjar fins a l’últim país d'Europa".

Casado ho va dir a la convenció del PP celebrada a València, on va recuperar el discurs més dur i va fer un pas més enllà, apel·lant a un "constitucionalisme militant", a diferència de l'actual Constitució espanyola, que no reclama militància.

Mostres de suport

Diversos polítics ja han mostrat el seu suport a Fernàndez, com és el cas del mateix president Puigdemont: "Tot el meu suport, Òscar. I el meu acompanyament davant d'aquestes amenaces criminals. Segurament no trobaran mai els culpables, però per això ho cal denunciar encara més alt". 

Jordi Turull també ha fet un tuit de suport. "Uns autèntics brètols per ser suau… Gràcies per la serenor i fortalesa en la defensa de les conviccions! Com bé dius seguim i sempre Junts", ha afegit.

"Tot el suport Òscar! Has estat víctima de la impotència d’aquells que s’han de refugiar en les amenaces i les coaccions per defensar la seva posició. Uns brètols", ha escrit Josep Rull.

"Al teu costat, Òscar! Els feixistes ens volen callats i atemorits però trobaran un poble valent i decidit!", ha reivindicat la diputada i secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula.

"Des de Girona, tot el suport company", ha escrit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Altres diputats de Junts com Josep Rius, la portaveu, Mònica Sales, i David Saldoni també han expressat el seu escalf. "Gràcies pel teu compromís! No ens faran callar, defensarem al president Puigdemont i la independència arreu i sempre!", ha escrit Saldoni.

 

Imatge principal: l'amenaça de mort que ha rebut el regidor de Joventut, Esports, Gent Gran i Mobilitat de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, Òscar Fernàndez / Foto: Twitter (@Oscar_CdM)