"Brigada de neteja". Així s'autodefineix un grup de nois del Maresme que s'han batejat com a Els Segadors del Maresme i que porta unes quantes nits dedicant-se a passejar-se per diferents municipis de la zona per retirar consignes independentistes, sobretot llaços grocs i estelades. De fet, segons han explicat a El Nacional, van reunir-se en diverses ocasions "quan no teníem definit un nom" i, finalment, van decidir aquest perquè "el que fem és segar llaços grocs i banderes".

Fa només tres dies que es van crear el compte de Twitter i, segons han relatat a aquest diari, "portem vàries setmanes coordinant accions", però asseguren que si no s'han pronunciat abans és perquè no tenien creades les xarxes socials que els permetria difondre les seves actuacions. De moment, han passat per Vilassar de Mar, Arenys de Mar, Alella, Tiana i Cabrera.

El seu primer post va ser un vídeo sobre com enretiraven llaços gros d'Alella, on es veu com s'enfilen a les branques dels arbres per treure'ls.

Dos dies més tard, passaven per Arenys de Mar i treien una estelada gegant que portava penjada d'una farola des de feia uns tres anys.

Sota el hashtag #foragroc, asseguren que no descansen per "netejar" els diferents municipis del Maresme de tots aquells símbols que hi hagi pels carrers vinculats a la independència de Catalunya i cada nit passen per un poble diferent per retirar "el plàstic contaminant independentista". La nit de dijous a divendres va ser el torn de Tiana, que va veure com es quedava sense la seva estelada gegant i també sense els llaços grocs que penjaven dels arbres, faroles i ponts on estaven col·locats.

L'última acció ha estat aquesta nit a Vilassar de Mar i Cabrera on, segons posen de relleu, "mentre uns dormen i altres surten de festa, nosaltres anem de neteja [...] perquè els pobles sense el llaç llueixen millor". Precisament aquesta nit, l'acció tenia un caràcter més simbòlic, ja que feia cinc mesos que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van entrar a la presó de Soto del Real.

Una de les seves fotografies més habituals és la de bosses d'escombraries plenes de plàstics grocs dels llaços pels presos polítics.

Nit rere nit, Els Segadors del Maresme continuaran "netejant" els municipis de la comarca de consignes independentistes perquè, insisteixen, els pobles "llueixen millor així".

Aquestes, però, no són les primeres accions que tenen per objectiu "segar" tots els símbols independentistes que tenen lloc al Maresme. De fet, ahir un espanyolista de Llavaneres es va dedicar a treure per la força els llaços grocs de Mataró, mentre un altre amb una furgoneta amb fotografies de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez amb la guixada de "traïdors" i amb banyes i esvàstiques dibuixades va provocar incidents al centre de la capital del Maresme.