El mural a favor del referèndum de l'1-O de la plaça del Círcol de Vilassar de Mar (Barcelona) ha estat malmès amb pintura. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va organitzar la creació del mural el 2017 en un acte col·lectiu per iniciar la campanya a favor del referèndum. Davant aquest acte de vandalisme perpetrat ara fa un parell de setmanes, l'Assemblea espera poder "arreglar-lo aviat".

"Un nou país per a tothom"


Amb motiu de l'inici de la campanya "Fem futur," l'ANC de Vilassar de Mar va organitzar la pintada del mural de catorze metres a la plaça del Círcol en un acte col·lectiu, que va comptar amb la participació dels nens i nenes d'aquest municipi del Maresme. La convocatòria a l'acte, que va incloure una xocolatada i jocs per als més petits, els animava a pintar els peixos que envolten la peça amb la crida: "Nens i nenes de Vilassar, us esperem". Aquest acte va donar el tret de sortida als actes de suport a la campanya del referèndum a la zona.

D'ençà d'aquell acte del 5 de març del 2017 i fins fa unes setmanes, el lema "Un nou país per a tothom" lluïa en una de les parets de la plaça al bell mig del municipi, commemorant el referèndum de l'u d'octubre.

 

mural anc indepe 1-o vilassar de mar plaça del círcol

Mural a favor del referèndum de l'1-O a Vilassar de Mar / EN

Quatre anys després, i davant les taques de pintura que fan il·legible el missatge, Joan Pujó, president de l'ANC de Vilassar, es mostra optimista que el podran "arreglar aviat". Segons ha lamentat Pujó, els culpables del vandalisme no han estat identificats, ja que "no hi ha proves".

Un problema recurrent

Malauradament, aquesta no és la primera vegada que el municipi amaneix amb pintades vandàliques en un dels seus murals, un problema que s'ha tornat recurrent en relació als missatges de solidaritat i justícia social en forma de murals al municipi. El 12 d'abril passat, la il·lustradora Marta Bellvehí va començar la reparació d'un mural contra la violència masclista a l'avinguda Escultor Monjo de Vilassar, que va ser malmès el febrer del 2020 amb pintura vermella i guixades amb el número 155.

TUIT ajuntament vilassar pintades mural 155 violencia masclista

Foto principal: acte vandàlic contra el mural a favor del referèndum de l'1-O / EN